جمعه , ۷ ام اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۶:۱۴ بعد از ظهر به وقت تهران

دلیل سرد شدن دست و پا چیست؟ +روش های درمان

اگر دست و پاهای تان بیشتر مواقع سرد است، با مصرف غذاهای پرادویه و تند و همچنین پوشیدن لباس‌های گشاد، می‌توانید آنها را گرم نگه دارید.

هنگام سرما معمولا رگ‌های خونی موجود در دست‌ها و پاهای بدن منقبض شده و گرما در اندام‌های حیاتی بدن حفظ می‌شود اما دست و پاها نسبتا سرد می‌مانند.

https://drhsnajafi.com/wp-content/uploads/2017/02/09-medical-reasons-you-feel-cold-raynauds.jpg

در این بخش روش هایی را معرفی می کنیم که می توانید با انجام انها دست و پای های خود را گرم نگه دارید.

۱- مصرف خوراکی‌های تند

غذاهای تند می‌توانند جریان خون در رگ ها را سرعت داده و موجب پمپاژ سریع‌تر قلب شوند و در نتیجه دمای بدن افزایش یابد. فلفل نیز با وجود ویتامین‌های A و C می‌تواند رگ‌های خونی را قوی‌تر کرده و جلوی کرختی ناشی از گردش خون ضعیف در دست و پاها را بگیرد.

۲- دوری از قهوه و سیگار

در روزهای سرد زمستان باید از نیکوتین، کافئین و همچنین نوشیدنی‌های الکلی دوری کنید، زیرا این مواد با منقبض کردن رگ های خونی، موجب سرد شدن بدن، به ویژه دست و پاهایتان می‌شوند. بهترین نوشیدنی در سرما، آب معمولی است.

۳- مصرف ماهی و سبزیجات برگدار

نیاسین، آهن و اسیدهای چرب امگا۳ و ۶ موجود در این خوراکی ها، نیز جریان خون در بدن را بهبود می بخشند و شما از سردی بدن و دست و پاهایتان تا حد زیادی در امان خواهید ماند.

۴- پوشیدن لباس های گشاد

لباس‌های تنگ، گردش خون در بدن را سخت می‌کنند. همچنین لباس گشاد، جای کافی برای جریان هوا باقی می‌گذارد و همین مساله باعث می‌شود که بدن برای گرم کردن هوای اطراف خود، دمای خود را بالاتر برده و در نهایت موجب گرم شدن دست و پاها شود.

۵- ورزش

انجام دادن حرکات ورزشی و همچنین پیاده روی، جریان خون را افزایش داده و کل بدن تان گرم می‌شود.

به گزارش طبنا، با انجام دادن این کارها، دست و پاها گرم می مانند اما اگر هنوز هم احساس سرما می کنید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.


ولی سردی دست ها و پاها در برخی افراد مربوط به فصل سرما نیست و همیشه دچار این مشکل هستند که می تواند نشان دهنده یک اختلال جدی باشد.

یکی از علل سرد شدن دست و پاها، گردش ضعیف خون در بدن است که می تواند علامت یک بیماری باشد.

اگر نمی توانید دست و پاهای خود را گرم نگه دارید و این مسئله برای شما مشکل ساز شده است، به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت سلامتی شما را به طور کامل بررسی کند.

پزشک می تواند با تجویز آزمایش، علت سردی دست و پاهای شما را تشخیص دهد.

علل گردش ضعیف خون در بدن عبارتند از:

– بیماری های قلبی عروقی

– آسیب یا جراحت دست و پاها در گذشته

– سرمازدگی

اگر دست و پاهای شما شدیداً سرد، کبود، متورم و یا بی حس می شود، می تواند علامت بیماری رینود باشد که یک نوع اختلال در رگ های خونی است که خون را به پوست می رسانند

– آسیب اعصابی که خون را به رگ های دست و پاها می رسانند

– سندرم تونل کارپال در مچ دست

– کار کردن با ماشین آلات و دستگاه های ارتعاشی، مثل مته دستی مخصوص کندن آسفالت خیابان

– تایپ کردن بیش از حد

– کشیدن سیگار که باعث تنگ شدن رگ های خونی می شود

مصرف برخی داروها نیز می تواند باعث سردی دست ها و پاها شود، مثل بتابلوکرها، هورمون درمانی جایگزین (مثلا در یائسگی)، آرام کننده های میگرن، داروهای شیمی درمانی و داروهایی که باعث تنگی عروق خونی می شوند مثل برخی داروهای سرماخوردگی.

اگر دست و پاهای شما شدیداً سرد، کبود، متورم و یا بی حس می شود، می تواند علامت بیماری رینود باشد که یک نوع اختلال در رگ های خونی است که خون را به پوست می رسانند.

زنان بیشتر از مردان دچار این بیماری می شوند. علائم این بیماری شامل حملات یا اسپاسم هایی است که در واکنش به سرما و یا استرس رخ می دهد، بی حسی و احساس درد تیرکشنده.

در برخی افراد، بیماری رینود در اثر یک بیماری خودایمنی مثل لوپوس، آرتریت روماتوئید، اسکلرودرما و سندرم شوگرن بروز می کند، ولی در بیشتر موارد این طور نیست.

پزشک با تجویز داروهای گشاد کننده رگ های خونی، می تواند بیماری رینود را درمان کند.

 

کمبود آهن در بدن و کم کاری تیروئید

پزشک برای بررسی آهن خون و عملکرد غده تیروئید، برای شما آزمایش خون می نویسد.

کم خونی ناشی از کمبود آهن و کم کاری تیروئید شایع هستند، به خصوص در زنان. یک زن از هر پنج زن و نیمی از زنان باردار دچار کمبود آهن هستند.

در کم خونی ناشی از کمبود آهن، خون دارای گلبول قرمز کافی برای حمل اکسیژن و رساندن آن به سلول ها نیست. سایر علائم کم خونی فقر آهن عبارتند از: خستگی بیش از حد، رنگ پریدگی پوست، احساس ضعف، نفس نفس زدن و احساس سبکی سر.

کم کاری غده تیروئید نیز باعث سردی دست ها و پاها می شود. غده تیروئید مسئول تنظیم سوخت و ساز بدن و ضربان قلب است. سایر علائم کم کاری تیروئید عبارتند از: یبوست، پوست رنگ پریده و خشک، صورت پف کرده، گرفتگی صدا، کلسترول بالای خون، افزایش وزن بی دلیل، قاعدگی سنگین و افسردگی.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *