نتایج نظرسنجی سال ۹۸ و ۹۹ نشان می دهد، میزان مصرف نوشابه خانوارهای ایرانی طی یک سال گذشته افزایش یافته است. در این زمینه مرکز نظرسنجی ایسپا ( مرکز نظرسنجی دانشجویان ایران)، سبد غذایی خانوارهای ایرانی را درخصوص میزان مصرف نوشابه مورد بررسی قرار داده است . نتایج یافتهها نشان میدهد ۴.۵ درصد خانوارها در سال گذشته هر روز نوشابه مصرف کردهاند. ۱۹.۲درصد «چند روز در هفته»، ۳۵ درصد «چند روز در ماه» و ۱۹.۹ درصد خانوارها «چند روز در سال» گذشته نوشابه مصرف کردهاند. ۲۱.۱ درصد خانوارها هم اصلاً نوشابه مصرف نمی کنند. در شرایطی که هوا گرم است و کرونا هم باعث شده در این گرما از ماسک و دستکش استفاده کنیم
تمایل به مصرف نوشیدنی های خنک و شیرین هم بیشتر شده است . در این مطلب برای این که بتوانیم عطش مصرف نوشابه های گازدار را به حداقل برسانیم چند راهکار ارائه داده ایم :
۱- اگر چه بهتر است که بگوییم مصرف نوشابه را ترک کنید اما برای بعضی از ما این کار سخت است ، بنابراین بهتر است بگوییم مصرف آن را به حداقل برسانید و به جای نوشابه خانواده ، بطری نوشابه با حجم کم خریداری کنید .
۲- از آب طعمدار خنک قبل از نوشیدن نوشابه گازدار استفاده کنید تا نوشابه کمتری بنوشید.
۳- به محض احساس تشنگی آب خنک و گوارا بنوشید.
۴- هرچه مصرف فست فودها را کاهش دهید ، مصرف نوشابه هم کمتر خواهد شد.
۵- مشکلاتی که مصرف نوشابه های گازدار برای شما ایجاد می کند به دلیل قند زیاد آن است .نوشیدن نوشابه خنک همراه غذا اگر چه لذت بخش است، اما هضم و جذب غذا را با مشکل روبهرو میکند، بنابراین تا حد امکان از قند طبیعی برای ثابت نگه داشتن قند خون تان کمک بگیرید و از خوردن غذاهای شور و تند بپرهیزید.
۶- اما نکته ای هم برای مغازه داران محترم که انواع نوشابه های گازدار را در ویترین یخچال و جلوی چشم خریداران قرار می دهند، طوری که در این روزهای گرم همه را برای خرید وسوسه می کند، در حالی که اگر همین قوطی نوشابه بیرون از یخچال و گرم باشد چندان جذابیتی ندارد و به راحتی می توان با چیدن نوشیدنی های سالم تر ، به فرهنگ کاهش مصرف نوشابه های گازدار؛ البته با کمی چشم پوشی از سود شخصی، کمک کرد.