یکشنبه , ۲۳ ام اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۸:۴۷ قبل از ظهر به وقت تهران

نقد تئاتر “زنانی که به بُزها به خیره شده اند” +عکس

 استاد عباس مخبر مترجم ، اسطوره شناس و فیلسوف ایرانی در فیس بووک در رابطه با تئاتر “زنانی که به بُزها به خیره شده اند” نوشت :

www-dustaan-com-%d8%a8%d9%87%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d8%b1%d9%87%d9%86%d9%85%d8%a7

به لطف بهاره ی رهنما امشب تئاتر “زنانی که به بُزها به خیره شده اند” را دیدم. نویسنده و کارگردان نمایشنامه، ایوب آقاخانی، نمایشنامه را با نیم نگاهی به اسطوره ی اودیپ نوشته است. البته فضای کلی نمایشنامه به دنیای امروز انتقال یافته و در آن زنی(شوکا) در میان گذشته و حال و در جدال برای جنگ با سرنوشت و داشتن هویتی مستقل تلاش می کند. تمرکز نویسنده روی معنای زندگی و تشبیه آن به رانندگی است که در سراسر نمایشنامه، از آغاز تا پایان ادامه دارد. تناقض میان ناگزیری سرنوشت و تلاش برای دادن معنایی به زندگی در سراسر نمایشنامه دیده می شود. تناقضی که به نظر می رسد نهایتاً به نفع نوعی ناگزیری تراژیک به پایان می رسد. این نتیجه ی ناگزیر با دیالوگ های طنزآمیز بازیگران، بخصوص نقش مفرح نگار فروزنده تا حدود زیادی تعدیل شده است. در واقع نگار فروزنده با نقشی که دارد و بازی خوبش در این نقش، وزنه ی تعادلی است که تلخی سرنوشت دیگر بازیگران نمایش را کم رنگ می کند. از نکات مثبت نمایشنامه این است که آدم ها هیچکدام ذاتاً بد نیستند، بلکه در موقعیت تعریف می شوند.
همزمان با اجرای نمایش، مراسم رونمایی از کتاب “زنانی که به بُزها خیره شده اند” نیز برگزار شد که در نوع خود جالب بود. به ایوب آقا خانی، بهاره ی رهنما، نگار فروزنده و سایر دست اندرکاران این تیاتر خسته نباشید می گویم و برایشان موفقیت روز افزون آرزو می کنم.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *