نوروز ۱۴۰۰ ،مهران مدیری و احسان علیخانی برنامهای روی آنتن تلویزیون ندارند و رامبد جوان با «خندوانه» بازمیگردد
هر سال شبکههای مختلف تلویزیون به ویژه شبکه سه و نسیم، تلاش میکنند برنامههای پرمخاطب و برندهای خود را روی آنتن بفرستند تا در جمع پربینندهترینهای نوروز قرار بگیرند و در این رقابت پیروز شوند، اما شیوع ویروس کرونا در یک سال گذشته باعث شد بسیاری از برنامهریزیها تغییر کند و امسال دست تلویزیون در پخش برنامههای پربیننده در ساعات پایانی شب که پربینندهترین زمان تلویزیون است، خالی بماند. محمد احسانی ،مدیر شبکه نسیم دیروز خبر از غیبت «دورهمی» در نوروز ۱۴۰۰ داد و پرونده مسابقه «عصر جدید» نیز شب سال تحویل، بسته خواهد شد. تنها امید تلویزیون و شبکه نسیم برای آخر شبهای نوروزی، «خندوانه» است.
غیبت «دورهمی» پس از ۴ سال
مهمترین غایب نوروز امسال، مهران مدیری و «دورهمی» است. این برنامه از نوروز ۹۶ تا نوروز ۹۹، چهار سال متوالی، جزو ویژهبرنامههای شبکه نسیم و البته پربینندهترین برنامهها بود. «دورهمی» نوروز ۹۶، پس از «خندوانه» در جایگاه دومین برنامه پربیننده قرار گرفت، نوروز ۹۷ با ۶۵ درصد بیننده، پرمخاطبترین برنامه نوروزی بود و نوروز ۹۹، با کسب ۵۶ درصد بیننده در صدر جدول پرمخاطبترینهای نوروز نشست. این برنامه نوروز ۹۸ که رقبای قَدَری مانند «عصر جدید»، «برنده باش» و «خندوانه» داشت، پس از «کودکشو» در رتبه پنجم قرار گرفت. اکنون پس از چهار سال، اولین بار است که شبکه نسیم ،نوروز را در غیاب یکی از برندهایش یعنی «دورهمی» سپری خواهد کرد. مهران مدیری مدتی پیش از تولید سری پنجم برنامه با تغییرات و ساختار متفاوت خبر داده بود و دیروز نیز مدیر شبکه نسیم این وعده را تکرار کرد، اما فعلا مشخص نیست فصل بعدی «دورهمی» چه زمانی ساخته خواهد شد.
جای خالی «عصر جدید» نوروزی
یکی دیگر از برنامههای پرمخاطب تلویزیون، مسابقه «عصر جدید» است که شیوع کرونا تاثیر منفی مهمی بر آن داشت. خطر سرایت ویروس، ضبط سری دوم آن را بسیار طولانی و تولید سری سوم را تعطیل کرد. سری اول این مسابقه، نوروز ۹۸، مورد استقبال فراوان مخاطبان قرار گرفت و «عصر جدید» توانست در جذب مخاطب از دیگر برنامهها سبقت بگیرد. این مسابقه نوروز سال گذشته هم «دورهمی» را پشت سر گذاشت و با ۶۵ درصد بیننده موفق شد بیشترین مخاطب را داشته باشد. مهرماه امسال ،فراخوان شرکت در سومین سری مسابقه اعلام شد، اما موج جدید کرونا و بالا رفتن آمار مبتلایان، بار دیگر وقفهای در سری دوم «عصر جدید» ایجاد کرد و در نهایت امکان تولید سری جدید آن، ویژه نوروز فراهم نشد. فینال سری سوم مسابقه قرار است همزمان با عید مبعث پخش شود و برندگان درشب تحویل سال معرفی شوند.
«خندوانه» ؛تنها امید تلویزیون
تنها برنامه پرمخاطب تلویزیون که بیش از ۵۰ درصد بیننده داشته، «خندوانه» است که میتوان گفت تنها شانس تلویزیون در نوروز ۱۴۰۰ به حساب میآید. این برنامه معمولا مورد توجه مخاطبان بوده و حتی بازپخش آن نیز بیننده داشته است، بنابراین پیشبینی این که امسال هم مورد توجه قرار خواهد گرفت، سخت نیست و بازگشت آن به تلویزیون اتفاق مهمی محسوب میشود. همان طور که اشاره کردیم، «خندوانه» نوروز ۹۶ پربینندهترین برنامه تلویزیون بود و در نوروز ۹۸ پس از «عصر جدید» و «برنده باش» در جایگاه سومین برنامه پرمخاطب قرار گرفت. رامبد جوان سال گذشته تصمیم گرفت به دلیل شیوع کرونا این برنامه را ویژه نوروز تولید نکند، اما امسال به دلیل پایداری شرایط، ضبط سری جدید «خندوانه» را آغاز کرده و قرار است این برنامه آخر هفتهها، چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه پخش شود.
کنداکتور خالی از شنبه تا سهشنبه
با توجه به این که «خندوانه» تنها سه شب در هفته، پخش میشود و خبری از «دورهمی» و «عصر جدید» هم نیست، بنابراین کنداکتور شبانه تلویزیون از پخش برنامههای جذاب و پرمخاطب خالی است. احتمالا شبکه نسیم شنبه تا سهشنبه ویژهبرنامه نوروزی «کودکشو» را روی آنتن خواهد برد که این مسابقه هم چندان پربیننده نیست. هرچند شیوع کرونا باعث شد تولید برنامهها و سریالها با محدودیتها و مشکلات زیادی مواجه شود، اما از آن جایی که مردم در تعطیلات نوروز به دلیل خطر انتقال کرونا و موج جدید شیوع کرونا، ناچار به خانهنشینی هستند، تلویزیون باید در این دوران برنامههای جذاب و سرگرمکننده بیشتری داشته باشد.
۴ برنامه پربیننده در نوروز ۹۸
نوروز ۹۸ پخش همزمان سه برنامه پرمخاطب، یعنی «عصر جدید»، «دورهمی» و «خندوانه» به علاوه مسابقه «برنده باش» باعث شد تلویزیون نوروز پربینندهای را داشته باشد. این برنامهها هرشب از شبکههای سه و نسیم پخش و هر چهار برنامه موفق شدند مخاطبان زیادی را پای تماشای تلویزیون بکشانند. امسال در شرایطی که تلویزیون قصد دارد برنامههای روتین خود را به صورت ویژه روی آنتن بفرستد و جای خالی پرمخاطبترینها در کنداکتور دیده میشود، برای جلب توجه مخاطب مسیر سختی را پیش رو دارد.