پنجشنبه , ۹ ام فروردین ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۲:۰۲ بعد از ظهر به وقت تهران

یک نفر نبود جواب این خانم را بدهد؟

انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، نباید بهانه‌ای برای تعریف و تمجید از دشمنان اهل بیت علیهم‌السلام قرار گیرد.

سه شنبه ۵ بهمن‌ماه سال جاری، مشهد مقدس شاهد یک برنامه تحت عنوان «مشهد؛ پایتخت فرهنگی جهان اسلام» بود. در این محفل که میهمانان داخلی و خارجی حضور داشتند، صرف نظر از برنامه موسیقی و حاشیه‌های دیگر آن، نماینده آیسسکو خانم امینه الحجری ضمن سخنانی در بیان اهمیت مشهد، جذبه معنوی این شهر مقدس را وجود مقبره امام رضا (علیه‌السلام)، هارون الرشید خلیفه عباسی و ابوحامد غزالی معرفی کرد.

محسن علوی با این مقدمه در روزنامه «جمهوری اسلامی» نوشت: کاش در همان مجلس که روحانیت معظم حضور داشتند، لااقل کسی بلند می‌شد و به این خانم تذکر می‌داد که هارون الرشید خلیفه عباسی دشمن اهل بیت علیهم‌السلام بود و حضرت امام کاظم علیه‌السلام را به شهادت رساند و مردم ایران، نه تنها او را باعث معنویت مشهد نمی‌دانند بلکه بغض او را در دل دارند و انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، نباید بهانه‌ای برای تعریف و تمجید از دشمنان اهل بیت علیهم‌السلام قرار گیرد.

هنگامی که این واقعه را مشاهده کردم به یاد خاطره‌ای افتادم. در رژیم گذشته، هیئتی از گروه رابطه العالم الاسلامی عربستان سعودی به ریاست ابوالحسن الندوی به ایران آمدند و بعد از برگشت، در کتابی با عنوان «اسمعی یا ایران» اشکالاتی را مطرح کرده بودند از جمله به مخفی‌بودن قبر هارون الرشید اشاره و از آن انتقاد کرده بودند، غافل از اینکه این خلیفه عباسی چون از مخالفان ولایت اهل بیت علیهم‌السلام و دشمنان آن بزرگواران می‌باشد، نزد مردم ولایتمدار ایران هیچ ارزشی ندارد، لذا قبر او مخفی و مورد بی‌اعتنایی همگان است. در آن زمان، علما و بزرگان اعتراض نموده حتی یکی از فقها و دانشمندان معاصر در ردّ کتاب او، کتابی نوشت و در آن آورد: «قد عزف عن قبر هارون و الترحم علیه حتی اهل السنه، فلم‌یقصده احد تقرباً الی‌الله تعالی، او تقدیراً لشخصیته فی حین ان اکابر العلماء من اهل السنه، کانوا ولا یزالون یزورون مرقد علی بن موسی الرضا – علیه السلام – فی البقعه الهارونیه، ویقدسون قبره، ویروون عنه الکرامات، کما یزورون قبر والده الامام موسی بن جعفر الکاظم- علیه السلام – فی الکاظمیه (بغداد)، الذی اخذه هارون ظلماً، یعنی حتی اهل سنت هم از قبر هارون و دلسوزی بر او کناره‌ گرفته‌اند و هیچ‌کس به خاطر نزدیکی به خدا یا تجلیل از شخصیت هارون به قبر او نمی‌آید. علاوه بر اینکه بزرگان اهل سنت از قدیم و اکنون نیز مرقد مطهر علی بن موسی الرضا علیه السلام را در همان بقعه زیارت می‌کنند و مضجع او را مطهر می‌شمارند و از آن کرامات زیادی نقل می‌کنند، همان‌طور که قبر پدر بزرگوار او حضرت امام موسی کاظم علیه‌السلام را در کاظمین بغداد زیارت می‌کنند، همان امامی که مورد ظلم هارون واقع شده بود …».

امید است مسئولان و دست‌اندرکاران مخصوصا علما و اندیشمندان، جلوی این نفوذ و رخنه و توطئه را هوشمندانه سد کنند.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *