سه شنبه , ۴ ام اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۱:۲۳ بعد از ظهر به وقت تهران

گام نخست اردوغان برای اشتی با بشار اسد!

رئیس جمهور ترکیه برای نخستین بار از سال ۲۰۱۱ تا کنون به ایده ماندن بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در قدرت تسلیم شد و با برگزاری مذاکرات با دمشق نیز موافقت کرد.

%postname%

آنکارا فعالیت های گسترده ای را آغاز کرده است تا بتواند از انزوای شدیدی که در آن قرار گرفته بیرون بیاید؛انزوایی که اردوغان به دلیل ایجاد تنش در روابط ترکیه با اکثر همسایگانش به وجود آورد.این تنش اخیرا به روابط ترکیه با ایالات متحده آمریکا نیز کشیده شده است زیرا واشنگتن حاضر به تحویل «فتح الله کولن»روحانی ترک مقیم آمریکا نشده است.

آنکارا برای نخستین بار از سال ۲۰۱۱ تا کنون به ایده ماندن بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در قدرت تسلیم شد و با برگزاری مذاکرات با دمشق نیز موافقت کرد.
روزنامه روسی وزگلیاد در گزارشی نوشت: دولت ترکیه پس از بهبودش از کودتای نافرجام،قصد دارد که سیاست موثرتری در رابطه با سوریه در پیش گیرد.«بینالی ییلدریم»تاکید کرد که کشورش به دمشق،داعش و کردها به شکل خاص به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی اش نگاه می کند.

نخست وزیر ترکیه تاکید کرد که رئیس جمهوری کنونی سوریه در طولانی مدت در آینده این کشور «جایی ندارد»اما گفت و گو با وی امری ضروری است زیرا«وی یکی از اشخاص تاثیرگذار به شمار می رود چه خوش مان بیاید چه خوش مان نیاید.»

شاید این تغییر به گرمی دوباره روابط روسیه و ترکیه مرتبط باشد.

ترکیه از سال ۲۰۱۱ همیشه خواستار کناره گیری رئیس جمهوری کشور همسایه اش(سوریه)شده است.

کارشناسان به این نکته اشاره کردند که تغییر در موضع ترکیه در ماه جولای گذشته رخ داد،همان زمان که دولت ترکیه گذرگاه«باب الهوی»که از طریق آن سیل پناهندگان سوری عبور می کردند و در جهت برعکس نیز افراد مسلح از گروه ها و سازمان های تروریستی مختلف که با دولت سوریه می جنگند و قبلا ترکیه به آنها کمک می کرد،عبور می کردند.

اکنون نیز ییلدریم دم از امکان ماندن اسد در قدرت در مرحله انتقالی می زند.

در اینجا باید اشاره کرد که پیش از این این تغیرات که در موضع گیری رسمی ترکیه رخ داد رخدادهای داخلی و خارجی به وقوع پیوست که باعث شد تبدیل به عواملی شوند که اردوغان دست به تصحیح و درست کردن موضع ترکیه دربار بحران سوریه بزند.

آنکارا فعالیت های گسترده ای را آغاز کرده است تا بتواند از انزوای شدیدی که در آن قرار گرفته بیرون بیاید؛انزوایی که اردوغان به دلیل ایجاد تنش در روابط ترکیه با اکثر همسایگانش به وجود آورد.این تنش اخیرا به روابط ترکیه با ایالات متحده آمریکا نیز کشیده شده است زیرا واشنگتن حاضر به تحویل «فتح الله کولن»روحانی ترک مقیم آمریکا نشده است.

دلیل دیگری نیز در تغییر موضع ترکیه نقش بازی کرد و آن اینکه بشار اسد به شکل غیرمنتظره تبدیل به دشمن دشمنان ترکیه شد به ویژه پس از درگیری های شدیدی که در شهر«الحسکه»میان ارتش سوریه و یگان های حمایت مردمی کُرد رخ داد؛به طوری که نیروی هوایی سوریه مواضع کردها را برای نخستین بار بمباران کرد و منجر به کشته شدن شمار زیادی از کردها شد.

با توجه به وجود نظامیان آمریکایی در پادگان های کردهای هوادار آمریکا،ییلدریم تلاش کرد که دولت آمریکا را با تایید مستقیم حملات ارتش سوریه به مواضع کردها در الحسکه عصبانی کند به طوری که گفت:این اتفاق شاهدی بر این است که دولت سوریه خطراتی که وحدت این کشور را تهدید می کند،درک کرده است.

اما خود ترکیه همیشه با دید نگران نسبت به هر گونه نظام کردی ممکن در اراضی کشورهای همسایه با مرزهایش و به طور مشخص در اراضی سوریه نگاه می کند زیرا این امر خطرات شدیدی بر وحدت اراضی خود ترکیه در پی دارد.

از طرفی دیگر،روسیه در راستای آشتی و تعمیق روابط میان رهبران سوریه و کردها فعالیت دارد.به رغم آن که امیدها به دلیل درگیری های شدید میان طرفین از بین رفته است بنابر این این واقعیت روی زمین و دیگر واقعیت ها خودش را برای گشودن درها برای آشتی میان آنکارا و دمشق باز می کند.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *