پنجشنبه , ۶ ام اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۱۳ بعد از ظهر به وقت تهران

کلاهبرداری با تقلید صدای دکتر وسرقت در پوشش تزریق واکسن !

شخصی طی تماس تلفنی با خانواده بیمار کرونایی به بهانه تزریق واکسن از آن ها ۲۸ میلیون تومان اخاذی کرد 

کلاهبرداری با تقلید صدای دکتر وسرقت در پوشش تزریق واکسن !

بهاره موفقی/ روز گذشته یکی از شهروندان با تماس به دفتر روزنامه خراسان اظهار کرد که مادرش دچار بیماری کرونا شده و در بخش آی سی یوی بیمارستان شریعتی مشهد بستری شده است. این شهروند ادعا می کرد که فردی با معرفی خود به عنوان پزشک معالج مادرش، به بهانه تزریق واکسن و با دریافت  ۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اقدام به کلاهبرداری  از آن ها کرده است. این شخص ماجرا را این گونه تعریف می کند:« مادرم از ۸ فروردین در بخش آی سی یو بستری شده و تنها ارتباط ما با او از طریق تماس تصویری بوده است. من و تمام اعضای خانواده ام به شدت نگران حال مادرم هستیم به طوری که حاضریم برای بهبود ایشان هر کاری انجام بدهیم. در یکی از همین روزها آقایی با ما تماس گرفتند و با تقلید صدای پزشک معالج مادرم اظهار کردند که حال مادرتان رو به بهبودی است. ریه ها بهبود پیدا کرده است و ما فقط نگران سلامت مغز ایشان هستیم. برای همین نیاز به تزریق سه واکسن است که اولین واکسن را باید تا ۲ ساعت دیگر تزریق کنم. این واکسن در بازار آزاد نیست و سهمیه بیمارستان است من هم برای شما رایزنی کردم تا آن را گرفتم.  بنابراین اگر مایل هستید پول را واریز کنید تا اولین تزریق را انجام بدهم». وی سپس مدعی می شود که بعد از تماس فرد ناشناس پول خواسته شده را به شماره کارت بانکی… واریز کرده است. این خانم در پاسخ به این سوال که چرا تردیدی نکردند و برای اطمینان با بیمارستان تماس نگرفتند، می گوید:« باور کنید با همان صدای پزشک معالج مادرم صحبت می کرد. آن هم با لحن کاملا دلسوزانه. جالب این جاست که در مکالماتش با ما از همان کلماتی استفاده می کرد که ما از طریق تماس به مادرمان گفته بودیم. از این جهت اطمینان پیدا کردیم که این شخص در بیمارستان حضور داشته و شاهد مکالمات ما بوده است. از طرفی دیگر هم بیمارستان اطلاعات مادرم را حتی به ما نمی دهد و می گوید این اطلاعات محرمانه است. به همین دلیل ما تقریبا مطمئن بودیم که شخص دیگری شماره ما  را به عنوان خانواده بیمار نداشته است. این آقا حتی وانمود می کرد که به خاطر دلسوزی زیادش و این که شاهد نگرانی های ما بوده، شخصا با ما تماس گرفته است». او درحالی که بغض کرده، ادامه می دهد:« طبیعتا به خاطر شرایط روحی نامساعدی که به سر می بریم، هوشیاری لازم را نداریم. فقط هر کدام حاضر بودیم هر کاری برای نجات جان مادرمان انجام دهیم. اما این به دور از انصاف است که در چنین شرایطی علاوه بر کلاهبرداری، با احساسات ما بازی می کنند. فردای آن روز که پول را واریز کردیم و به بیمارستان رفتیم متوجه شدیم پزشک معالج اصلا اطلاعی از این موضوع ندارد».
کلاهبرداری از برخی پزشکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد
پس از تماس این شهروند برای پیگیری ماجرا با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تماس گرفتیم. دکترحمیدرضا رحیمی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره پیگیری این موضوع می گوید:« حراست در حال پیگیری تمام تماس های این شخص است تا ردیابی و بعد دستگاه قضایی را دخیل کنیم تا فرد دستگیر شود». وی می افزاید:« ما در بخش های کرونایی اجازه ورود به کسی را  نمی دهیم.  ممکن است ما پرسنل خطاکار داشته باشیم و چنین کاری را کرده باشند، اما من نه تایید و نه رد می کنم چراکه هنوز ابعادش برای خود ما مشخص نیست. درضمن به غیر از کاربر نرم افزار دانشگاه و پرونده فیزیکی که حاوی اطلاعات تماس بیمار است، هیچ کس دیگر نمی تواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد. کسی بوده که یا به فیزیک پرونده بیمار دسترسی داشته یا وارد نرم افزار شده است. اگر وارد نرم افزار شده باشد قطعا از یک کاربر و گذر واژه استفاده کرده که قابل پیگیری است، وگرنه در طول این مدت نرم افزار اچ.آی. اس ما چون داخل سیستم دانشگاه است، قابل هک کردن نیست. یعنی یکی باید داخل دانشگاه و پشت سیستم های دانشگاه بنشیند تا بتواند از نرم افزار استفاده کند. لذا این مسئله دسترسی ها را محدود می کند». وی تصریح کرد:« امیدوارم بررسی هایی که همکاران ما  انجام می دهند  به نتیجه برسد. قطع به یقین می توانیم این موضوع  را پیگیری کنیم».
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد:« حتی چندی پیش کلاهبرداری دیگری صورت گرفت که مدتی درگیر آن شده بودیم. افرادی با پزشکان و کسانی که برای حج سال بعد ثبت نام کرده بودند،تماس می گرفتند . فرد مذکور با تقلید صدا خودش را دکتر بحرینی(رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد) معرفی می کرده است.  این شخص به این پزشکان  می گفته که اسامی آن ها  برای حج درآمده و باید مبلغی را به شماره کارت مشخصی واریز کنند و فیش آن را به دفترش بیاورند. بنابراین چندین مورد از همکاران خود ما هم مورد کلاهبرداری قرار گرفته اند». وی درباره  پیگیری های قضایی بیان کرد:« ما در همین چند موردی که برخورد کردیم با هشت شماره کارت بانکی و هشت کد ملی مختلف روبه رو شدیم که بعد از بررسی برخی از آن ها معتادان متجاهر یا کارتن خواب بودند. در واقع این کلاهبرداران به افراد بی خانمان و معتادان متجاهر مبلغ اندکی می پردازند و از آن ها می خواهند برای باز کردن حساب به بانک بروند».
پرداخت فقط از طریق مراجعه به دانشگاه علوم پزشکی مشهد
رحیمی در پاسخ به این موضوع که برای جلوگیری از اتفاقات مشابه چه توصیه ای دارید؟ می گوید:« سیستم دانشگاه، سیستم دولتی کاملا مشخصی است. ما اگر بخواهیم برای هر اقدامی از کسی وجهی دریافت کنیم، حتما آن فرد باید به  یکی از واحدهای دانشگاه  مراجعه و پول را از طریق درگاه وارد حساب دولتی کند.اصلا در هیچ فرایند دانشگاه چنین چیزی وجود ندارد که پول را به حساب شخصی واریز کنند. در دانشگاه ها و دستگاه های دولتی ما طبق قانون موظفیم که تمام درآمدهای دولتی باید از طریق درگاه های مجاز به حساب های دولتی پرداخت شود.». وی همچنین درباره جواب دهی تزریق واکسن به افراد بستری در آی سی یو که برخی از این طریق اقدام به چنین سوءاستفاده هایی می کنند، می گوید:« این مسئله  باور اشتباهی است که می توانیم واکسن بزنیم و بیمار شما بهبود  پیدا کند».
فرمانده انتظامی خراسان رضوی با اشاره به دستگیری ۵۳ سارق در عملیات  ضربتی پلیس آگاهی تشریح کرد
سرقت های سریالی در بیهوشی کرونایی!
سجادپور- سارقان سابقه داری که در پوشش تزریق واکسن کرونا وارد منازل مردم می شدند و با خوراندن داروی بیهوشی به اهالی خانه، طلاجات و لوازم با ارزش را می ربودند در عملیات ضربتی پلیس به همراه ۵۰ زورگیر و مجرم خطرناک دیگر دستگیر شدند. فرمانده انتظامی خراسان رضوی روز گذشته در تشریح طرح ضربتی امنیت اجتماعی و در گفت و گویی اختصاصی به خراسان اظهار کرد: با توجه به افزایش سرقت ها در مناطق مختلف شهری طرح ضربتی امنیت اجتماعی توسط پلیس آگاهی خراسان رضوی به اجرا درآمد. سردار سرتیپ دوم محمدکاظم تقوی افزود: در این عملیات هماهنگ که ۴۸ ساعت به طول انجامید چند گروه ورزیده از کارآگاهان دایره مبارزه با جرایم خشن وارد عمل شدند که در نهایت شش باند سرقت های به عنف و موبایل قاپی متلاشی شدند و ۵۳ نفر از سارقان، زورگیران و مجرمان خطرناک به دام افتادند. رئیس پلیس خراسان رضوی تصریح کرد: در این عملیات ضربتی ۷۴ دستگاه گوشی تلفن سرقتی به همراه مقادیر زیادی طلاجات مسروقه و لوازم خانگی به ارزش چند میلیارد ریال کشف شد که تعداد زیادی از مال باختگان، اموال سرقتی و سارقان دستگیر شده را شناسایی کردند. وی با اشاره به این که طرح ارتقای امنیت اجتماعی در تاریخ ۲۴ و ۲۵ فروردین و در نقاط جرم خیز شهر به اجرا گذاشته شد، خاطرنشان کرد: طرح مواجهه حضوری مال باختگان همچنان در پلیس آگاهی ادامه دارد و سارقان مذکور نیز مورد بازجویی های تخصصی قرار گرفته اند.
سرقت با شگرد تزریق واکسن کرونا
سردار تقوی در ادامه این گفت وگو به تشریح ماجرای سه باند سرقت و زورگیری پرداخت و اضافه کرد: طی چند روز گذشته پرونده هایی در پلیس آگاهی تشکیل شد که محتویات آن بیانگر شیوه سرقت در پوشش ماموران بهداشت به بهانه تزریق واکسن کرونا بود به همین  دلیل این ماجرا بی درنگ و به طور ویژه در دستور کار نیروهای کارآزموده پلیس آگاهی قرار گرفت چرا که موجب خدشه به اعتماد عمومی مردم می شد. مقام ارشد انتظامی خراسان رضوی تاکید کرد: تجزیه و تحلیل و بررسی های تخصصی پرونده های مذکور حکایت از آن داشت که سه جوان با یک دستگاه پراید وانت و در حالی که کیفی با آرم امدادرسانی در دست داشتند زنگ منازل مردم را به صدا در می آوردند و با معرفی خود به عنوان مامور بهداشت از آن ها  می خواستند که برای تزریق واکسن کرونا آماده شوند. وی ادامه داد: وقتی سارقان وارد منازل مردم می شدند با استفاده از غفلت و ناآگاهی برخی شهروندان چنین وانمود می کردند که از سوی مرکز بهداشت مامور شده اند تا ابتدا واکسن کرونا را به افراد نیازمند یا دارای بیماری زمینه ای تزریق کنند و سپس با جلب اعتماد اعضای خانواده، به آن ها شربتی آلوده به مواد بیهوشی می خوراندند و مدعی می شدند که پس از مصرف شربت، باید واکسن کرونا تزریق شود تا اثر مطلوبی برای پیشگیری از کرونا داشته باشد!
سردار محمدکاظم تقوی گفت: وقتی همه خانواده فقط در عرض چند دقیقه بیهوش می شدند، سارقان طلاجات و لوازم خانگی قابل حمل را سرقت می کردند و با استفاده از خودروی پراید وانت از محل می گریختند. این مقام امنیتی افزود: با گزارش چند پرونده در مناطق قاسم آباد، بولوار توس و طبرسی شمالی بلافاصله گروهی از نیروهای عملیاتی پلیس آگاهی به پیگیری این ماجرا پرداختند و با رصدهای اطلاعاتی موفق شدند سه عضو این باند را در مناطق حاشیه شهر شناسایی و آنان را دستگیر کنند. سردار سرتیپ دوم تقوی با اشاره به اعترافات شکارچیان کرونایی در پوشش ماموران بهداشت تصریح کرد: اعضای این باند به شش فقره سرقت با این شیوه اعتراف کرده اند که بررسی های تخصصی درباره دیگر جرایم احتمالی دزدان سابقه دار ادامه دارد. وی گفت: هنگام دستگیری اعضای باند، انگشتر طلای یکی از مال باختگان نیز در دست همسر یکی از سارقان کشف شد. وی با بیان این که دزدان کرونایی ۲۲ تا ۲۷ ساله هستند، خاطرنشان کرد: آن ها بین ساعت ۱۱ صبح تا ۱۵ به منازل مردم مراجعه می کردند و با این شگرد دست به سرقت می زدند در حالی که هنوز مدت زیادی از آزادی آن ها از زندان نمی گذشت. سردار محمدکاظم تقوی به شهروندان توصیه کرد: همه موارد تزریق احتمالی واکسن کرونا یا هر خدمت بهداشتی دیگر از طریق رسانه های گروهی به اطلاع مردم می رسد بنابراین شهروندان نباید به همین سادگی و تنها به یک کیف با آرم امدادرسانی اعتماد کنند چرا که خدای ناکرده در این گونه موارد احتمال بروز حوادث جبران ناپذیری وجود دارد.
ماجرای زورگیری از نوجوانان
فرمانده انتظامی خراسان رضوی در بخش دیگری از گفت وگوی اختصاصی با خراسان به ماجرای زورگیری اعضای یک باند از نوجوانان اشاره کرد و افزود: در این عملیات ضربتی ۴۸ ساعته، کارآگاهان دایره مبارزه با جرایم خشن پلیس آگاهی خراسان رضوی که با نظارت و هدایت سرهنگ جواد شفیع زاده (رئیس پلیس آگاهی) مناطق مختلفی از شهر را زیر چتر اطلاعاتی گرفته بودند، باند خطرناکی را متلاشی کردند که اعضای آن با استفاده از یک دستگاه خودروی اریسان به زورگیری می پرداختند. وی در تشریح شگرد اعضای این باند مخوف گفت:آن ها با پرسه زنی در اطراف پارک ها یا برخی خیابان ها، نوجوانانی را که گوشی تلفن همراه داشتند شناسایی و سپس با تهدید قمه و چاقو، اقدام به زورگیری می کردند که پس از دستگیری اعضای این باند ۲۲ دستگاه گوشی سرقتی نیز از آنان کشف شد.
۸ موبایل قاپ در یک پاتوق!
رئیس پلیس خراسان رضوی که با حساسیت ویژه ای پرونده های جرایم خشن و به ویژه زورگیری ها را پیگیری می کند در تشریح پرونده موبایل قاپی نیز به خراسان گفت: کارآگاهان پلیس آگاهی در  ادامه این عملیات ۴۸ ساعته، با استفاده از رصدهای اطلاعاتی به مخفیگاهی در منطقه رسالت مشهد دست یافتند که پاتوق اصلی سارقان گوشی قاپ بود.
سردار پاسدار محمدکاظم تقوی یادآور شد: بررسی های غیرمحسوس که با مجوزهای قضایی صورت گرفت، نشان می داد که بسیاری از سارقان سابقه دار به این پاتوق رفت و آمد دارند چرا که تصاویر بسیاری از آنان از طریق دوربین های مداربسته شهری مورد شناسایی مردان قانون قرار گرفته بود. وی گفت: بنابراین نیروهای عملیاتی در اقدامی غافلگیرانه وارد عمل شدند و هشت نفر از سارقان حرفه ای را در این پاتوق دستگیر کردند. وی با اشاره به کشف ۱۷ دستگاه گوشی سرقتی از سارقان مذکور ادامه داد: تحقیقات پلیس بیانگر آن بود که اعضای این باند موبایل قاپ بلافاصله اقدام به تغییر سریال گوشی های سرقتی می کنند و آن ها را به فروش می رسانند. این در حالی بود که تعداد زیادی از گوشی های کشف شده را روز قبل از دستگیری سرقت کرده بودند که در مواجهه با مال باختگان مجبور به اعتراف شدند.
فرمانده با تجربه خراسان رضوی در پایان تاکید کرد: بررسی های ویژه برای کشف جرایم احتمالی دیگر مجرمان دستگیر شده همچنان در دایره مبارزه با جرایم خشن پلیس آگاهی خراسان رضوی ادامه دارد و مال باختگان می توانند برای شناسایی اموال کشف شده به پلیس آگاهی واقع در ابتدای رضاشهر مراجعه کنند.
امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *