پنجشنبه , ۹ ام فروردین ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۱۱ بعد از ظهر به وقت تهران

واکنش وزارت خارجه به تصویب قطعنامه ضدایرانی

سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران اعلام کرد قطعنامۀ حقوق بشری هفتاد‎‏ویکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد علیه ایران دارای اغراض سیاسی و مردود است.

بهرام قاسمی در واکنش به تصویب این قطعنامه در کمیتۀ سوم مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «جمهوری اسلامی قطعنامۀ وضعیت حقوق بشر در ایران را که در هفتاد‏و‏یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد به‏‌دست کانادا و سایر هم‌بانیان آن کشور تهیه‌ شده است، مردود و غیرقابل‌قبول می‌داند».
وی افزود: «متأسفانه این قطعنامه بدون در نظر داشتن واقعیت‌های جمهوری اسلامی ایران، صرفاً مبتنی بر نگرشی گزینشی، مقابله‌جویانه و تنها با اهداف خاص سیاسی تدوین و تصویب شده است».
سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران ضمن محکوم کردن سوءاستفادۀ برخی کشورها از مسئلۀ «حقوق بشر» افزود: «جمهوری اسلامی ایران هرگونه استفادۀ ابزاری و سیاسی از موضوع حقوق بشر به‎‏دست کشورهای غربی علیه کشورهای مستقل جهان را مردود و محکوم می‌داند».
وی تصریح کرد: «سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل متحد نباید دستمایه‌ای برای بازی‌های سیاسی قدرت‌های بزرگ و خصومت‌های برخی کشورها نسبت به سایر جوامع قرار گیرد».
قاسمی در خصوص برخی از حامیان و بانیان این قطعنامه نیز گفت: «طنز تلخ تاریخی موجود در این قطعنامه، هم‌سوییِ رژیم صهیونیستی، رژیم سعودی و تعداد کم‏‌شماری از کشورهای عاری از دموکراسی و آزادی در منطقه است که حامیان و مروجین اصلی تروریسم، خشونت و افراطی‌گری هستند. این هم‎سویی و همسانی، خود نیز به‌تنهایی دلیلی بر ناموجه و نامشروع بودن قطعنامۀ یادشده است».
سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران تأکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردم‌سالار دینی است و بر اساس سیاست‌های اصولی و اساسی خود، همواره و همیشه مخالف هرگونه تبعیض، بهره‌برداری ابزاری و سیاسی از موضوع حقوق بشر بوده و اعتقاد راسخ آن بر این است که محل مناسب ارزیابی حقوق بشر در کشورها، مکانیسم گزارش‌دهی دوره‌ای حقوق بشر برای تمامی کشورها (یوپی‌آر) در شورای حقوق بشر است».
وی افزود: «مشارکت سازنده و فعال کشورمان در این سازوکار، نشانگر جدیت ایران در ارتقای حقوق بشر و عمل به تعهدات بین‌المللی خود از طریق همکاری‌های سازنده، برابری جهانی و نیز سازوکارهای مبتنی بر گفت‌وگو و رایزنی است».
کمیتۀ سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه (بامداد چهارشنبه به‌وقت تهران) قطعنامۀ «محکومیت وضعیت حقوق بشر در ایران» را با اکثریت حداقلی تصویب کرد.
در جریان رأی‌گیریِ این قطعنامۀ ضدایرانی، از مجموع ۱۸۳ کشور، ۸۵ عضو به آن رأی مثبت دادند. در مقابل ۶۳ عضو به این طرح رأی ممتنع داده و ۳۵ کشور هم با آن مخالفت کردند. دولت کانادا این قطعنامه را هم‌چون سال‎های گذشته تدوین کرده و به کمیته ارائه داده بود.
پس از تصویب این قطعنامه، نمایندۀ روسیه این موضوع را نشانگر رویکرد سیاسی سازمان ملل نسبت به کشورها دانست. نمایندۀ ونزوئلا نیز تصویت چنین قطعنامه‌ای را نشانگر رویکرد دوگانۀ سازمان ملل دانست.
در همین حال، غلامعلی خوشرو، سفیر ایران در سازمان ملل، اعلام کرد برای این قطعنامه توجیه معتبری وجود ندارد و حقوق بشر بار دیگر به‌عنوان وسیله‌ا‌ی برای اعمال فشار بر مردمی استفاده شد که استقلال را برگزیده‌اند.
به گزارش پرس تی‌وی، کمیتۀ سوم مجمع عمومی سازمان ملل همچنین قطعنامۀ مشابهی علیه دولت سوریه تصویب کرده است.
امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *