سه شنبه , ۴ ام اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۸:۵۰ بعد از ظهر به وقت تهران

میانگین سنی مبتلایان و فوت ‌شدگان کرونا در کشور

بر اساس آمار جهانی، تا به امروز درصد کشندگی جهانی ناشی از بیماری کرونا در جهان ۹.۶ درصد برآورد شده است.

میانگین سنی مبتلایان و فوت ‌شدگان کرونا در کشور

در گزارش روزانه اپیدمیولوژی بیماری کووید- ۱۹ تا روز ۱۶ اردیبهشت که از سوی وزارت بهداشت منتشر شد، آمده است: با استفاده از روش مدل‌سازی پویا، تأثیر فاصله‌گذاری هوشمند بر تعداد موارد جدید مبتلایان به کرونا در کشورمان برآورد شده است. باید توجه کرد که با افزایش نگرانی درخصوص شروع کسب‌وکار و فعالیت‌های اجتماعی و افزایش نرخ تماس افراد در جامعه، دولت اقدام به اجرای روشی به نام فاصله‌گذاری هوشمند کرده است که قاعدتا باعث می‌شود تماس‌های افراد در جامعه خیلی زیاد نشود، ولی درعین‌حال از حالت قرنطینه کامل با کمترین مقدار نرخ تماس (تعطیلی کامل مشاغل که حالت ایدئال برای کاهش بار بیماری محسوب می‌شود) بیشتر باشد. در این مدل‌سازی، تعداد موارد جدید مبتلایان به کووید-۱۹، برحسب زمان شروع فاصله‌گذاری هوشمند تخمین زده شده است. بر این اساس چهار سناریو تدوین شده است که از نظر عدم فاصله‌گذاری هوشمند (قرنطینه کامل با کمترین نرخ تماس) و مدت‌زمان فاصله‌گذاری هوشمند با توجه به زمان شروع آن، با هم متفاوتند. بنابراین روند تعداد موارد جدید مبتلایان به کووید-۱۹ در بازه زمانی اول بهمن ۱۳۹۸ تا پایان خرداد ۱۳۹۹ برآورد شده است. همچنین فرض شد که در کلیه سناریوها حتی با شروع فعالیت اکثر مشاغل، ۲۰ درصد از بیماران کم‌علامت یا بی‌علامت، خود را در خانه ایزوله می‌کنند. باید توجه کرد که منظور از ایزولاسیون، شرایطی است که افراد مبتلا نتوانند بیماری را به افراد سالم منتقل کنند و سطح ایزولاسیون به تدریج از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد خواهد رسید. درعین‌حال نکته قابل‌توجه این است که با توجه به اینکه تعداد موارد مرگ برآوردشده در این مدل‌سازی، دربرگیرنده مرگ‌های قطعی و محتمل کووید-۱۹ است، برآوردها بیش از میزان گزارشات رسمی موجود است که صرفا موارد قطعی را گزارش می‌کنند. بر اساس گزارش منتشرشده از سوی وزارت بهداشت، جزئات چهار سناریویی که برای فاصله‌گذاری هوشمند دیده شده است، به این صورت است: در این بخش هم با توجه به اینکه تعداد موارد مرگ برآوردشده در این مدل‌سازی، دربرگیرنده مرگ‌های قطعی و محتمل کووید-۱۹ است، برآوردها بیشتر از گزارشات رسمی موجود است که صرفا موارد قطعی را گزارش می‌کنند.
نتیجه‌گیری
– اولا شروع فعالیت مشاغل مختلف که قاعدتا باعث افزایش نرخ تماس در جامعه می‌شود، باعث افزایش تعداد مرگ تجمعی کووید-۱۹ در کشور نیز خواهد شد.
– ثانیا، در شرایطی که امکان قرنطینه کامل نیست، فاصله‌گذاری هوشمند باعث می‌شود نرخ تماس خیلی زیاد نشود.
– ثالثا، به‌تعویق‌انداختن شروع فاصله‌گذاری هوشمند و فعالیت مشاغل، می‌تواند تعداد مرگ تجمعی کووید-۱۹ را کاهش دهد. به نظر می‌رسد در کنار به‌تعویق‌انداختن شروع فعالیت مشاغل، راهکارهایی برای افزایش کشف و در نتیجه ایزوله‌کردن بیماران کم‌علامت یا بی‌علامت نیز در نظر گرفته شود.
میانگین سنی مبتلایان و فوت‌شدگان کرونا در کشور
باید توجه کرد که میانگین سنی مبتلایان به کرونا در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته ۵۱.۸ سال بوده است. همچنین طبق بررسی‌های انجام‌شده، میزان ابتلا به کرونا در مردان ۵۱.۸ درصد بوده و در زنان ۴۸.۲ درصد بوده است.
درعین‌حال ۲۶.۱ درصد مبتلایان به کرونا دارای حداقل یک بیماری زمینه‌ای بوده‌اند. همچنین طی ۷۲ ساعت گذشته ۱۲.۲ درصد بیماران در آی‌سی‌یو بستری شدند و ۱۳.۱ درصد بیماران کرونایی نیز جزء موارد شدید بیماری محسوب می‌شوند.
بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژیک وزارت بهداشت، در هفته گذشته میانگین سنی فوت‌شدگان ناشی از کرونا ۶۶.۸ سال و ۷۳.۵ درصد فوت‌شدگان سن بالای ۶۰ سال داشته‌اند. ۵۸.۳ درصد فوت‌شدگان در بین مردان و ۴۱.۷ درصد نیز در میان زنان مبتلا بوده است. همچنین ۳۶.۳ درصد فوت‌شدگان حداقل یک بیماری زمینه‌ای داشته‌اند. درعین‌حال ۸۰.۰ درصد فوتی‌های ناشی از کووید-۱۹ در کشورمان یا در سن بالای ۶۰ سال قرار داشتند یا دارای حداقل یک بیماری زمینه‌ای بوده‌اند.
همچنین بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژیک وزارت بهداشت، تا روز ۱۶ اردیبهشت، تعداد موارد ابتلای جدید روزانه به کرونا در جهان در روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت به‌ترتیب ۹۱ هزار و ۹۷۷ و ۸۲ هزار و ۷۶۳ بوده است و مبتلایان جدید در جهان در روز ۱۵ اردیبهشت نیز ۸۶ هزار و ۱۰۸ نفر بوده است.
بر همین اساس موارد ابتلا در جهان سه میلیون و ۶۶۰ هزار و ۵۰۴ نفر است که ۲۵۲ هزار و ۶۸۲ نفر تاکنون جان باخته‌اند. بر اساس این آمارها، درصد کشندگی جهانی کرونا ۶.۹ درصد برآورد شده است.
درعین‌حال ۱۵ کشور اول از نظر ابتلا به کووید-۱۹ در جدول زیر قابل مشاهده است. آمریکا، اسپانیا و ایتالیا در رده‌های اول تا سوم از نظر ابتلا به کرونا هستند./روزنامه شرق

۴/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *