مجله انلاین دوستان : وقتی وارد کارواش شدم ، گاراژی بزرگ جلوی روی من بود که کارگاه کارواش و تجهیزات آن در انتهای این گاراژ قرار داشت

وقتی وارد کارواش شدم ، گاراژی بزرگ جلوی روی من بود که کارگاه کارواش و تجهیزات آن در انتهای این گاراژ قرار داشت .
.صاحب کارواش جوانی ۳۰ ساله با قدی میانه و چهره ای سبزه ولی جذاب و خنده رو بود و وضع ظاهری جوان سادگی خاصی به همراه داشت و با اینکه لباس کار وی روغنی و گاها گلی بود ولی بشکلی با آدم صحبت از سخت کوشی و کار مدام می کرد و نوعی شادابی حاصل از این کار در چهره ی جوان بخوبی به چشم می خورد .
.پس از سلام و خدا قوتی کوتاه و گپ و گفتی درباره ی اوضاع و احوالش به سراغ مصاحبه با جوان رفتیم و وی در حالی که هیچگونه توفقی در خدمت رسانی به مشتری خود انجام دهد به سوالات ما پاسخ داد .
*لطفا خودتان را معرفی کنید.
مهدی علیزاده هستم شش سال است این کارواش را به اتفاق برادرم در اختیار داریم ولی به صورت حضور مستقیم در کار باید بگویم که من مدت چهار ماه است که مشغول این کار شده ام.

*شغل کارواش چگونه کاری است؟
کارواش یک کار خدماتی است و به صورت های مختلف می توان به مردم خدمات رسانی کرد و بنا بر اختیار مشتری میتوان کار را انجام داد مثلا سرویس کامل ، موتور شویی ، ظاهر شویی و سرویس داخل از مواردی است که ما انجام می دهیم و از ماشین های ارزان قیمت تا ماشین های چند صد میلیونی و همچنین ماشین های سنگین برای شست و شو به کارواش می آیند
* علیزاده در حالی که لابلای چرخ های ماشین سنگین گم شده بود در پاسخ به این سوال که : شغل کارواش سخت است یا آسان با صدایی گنگ و گیرا پاسخ داد؟
شغل کارواش به هر شغل بدنی و سنگینی است و کار کم زحمتی به حساب نمی آید ولی اگر یک نفر کمکی وجود داشته باشد کار خوبی است.
به دلیل این که محیط کاری علیزاده در آفتاب قرار داشت وی از شدت خستگی برای لحظاتی کوتاه دست از کار کشید و کنار ما در سایه دیوار استراحت کرد و در پاسخ به این سوال که وضع بازار راضی کننده است یا نه گفت:
در اوایل و قبل از اتمام پروژه سد گتوند علیا ، وضع بازار بهتر بود و ماشین های زیادی برای شست و شو به کارواش ما می آمدند اما اکنون با اتمام این پروژه بازار کم رونق تر شده و در نتیجه شرایط کمی تغییر کرده و ما باید با این شرایط مقابله کنیم زیرا مشکلاتی مثل پرداخت بیمه وجود دارد که واقعا سنگینی مبلغ زیاد بیمه و همچنین اجاره بهای نسبتا سنگین و هزینه های آب و برق و … نیز وجود دارد ولی با این شرایط در مجموع اگر سختی های کار را تحمل کنم و بتوانم بخوبی کار کنم ، درآمدش خوب است.
*آیا این کار نیاز به تخصص دارد؟
این کار نیاز به تخصص خاصی ندارد و اگر یک نفر علاقه ای به این شغل داشته باشد می تواند با سپری کردن یک دوره آموزشی کوتاه مدت در یک کارواشی ، فوت و فن کار را یاد بگیرد و این کار را شروع کند.
*چه توصیه ای به افراد و بخصوص جوانان جویای کار دارید؟
به هر حال شرایط به گونه ای شده است که آدم باید به هر طریقی که شده کار کند و مخارج زندگی را از راه حلال تامین نماید و به هیچ وجه بیکار نماند وگرنه خطراتی نظیر اعتیاد در کمین افراد بیکار است و با توجه به این که به اندازه همه ی افراد بیکار کار دولتی وجود ندارد پس هر کسی باید برای خود یک کار دست و پا کند.
در پایان با این جوان سخت کوش در حالی که هنوز مشغول کار بود خداحافظی کردیم .
مجله اینترنتی دوستان مجله خبری و سبک زندگی