پنجشنبه , ۶ ام اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۳:۱۹ بعد از ظهر به وقت تهران

خواص و فواید تخم کدو از نگاه طب سنتی و اسلامی + مضرات تخم کدو

تخمه کدو یکی از بهترین مواد برای کاهش وزن است که به کوچک کردن شکم و پهلو کمک زیادی می‌ کند.

۲۸ گرم تخمه کدو پنج گرم پروتئین دارد کمی کمتر از پروتئینی که در تخم مرغ هم یافت می‌شود و سرشار از مواد مغذی برای داشتن شکمی صاف است.

فیبر، روی و پتاسیم موجود در آن برای ساخت و بازیابی عضلات بسیار حیاتی هستند، برای آب کردن شکم : تخمه کدو را روی سالاد‌ها  و یا روی جو دو سر بریزید  و آن را هر شب میل کنید.

پیش‌نویس خودکار

خواص تخم کدو

کنترل فشار خون؛

کاهش خطر بیماری‌های قلبی؛

تشکیل استخوان‌ها و کمک به حفظ سلامت آنها؛

تنظیم سطح قند خون؛

مفید برای دید چشم؛

ضد انگل و ضد میکروب می باشد؛

کمک به خواب راحت؛

کمک به کاهش وزن بدن؛

مفید در درمان دیابت و افزایش ایمتی بدن؛

ضد افسردگی بوده و در تقویت حافظه بسیار موثر است.

https://ksr-ugc.imgix.net/assets/014/301/992/d00d7d0f5a59a3e025e098aba88f065f_original.jpeg?ixlib=rb-2.1.0&crop=faces&w=1552&h=873&fit=crop&v=1477684698&auto=format&frame=1&q=92&s=718f390b1e42a3bb913e33281d2117b9

روغن موجود در گیاه

میزان روغن موجود در دانه‌های این گیاه حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد می‌باشد (تیلر و همکاران، ۱۹۸۸، منیم، ۱۹۹۷، ساجد و همکاران، ۱۹۹۹). روغن این گیاه دارای مواد ارزشمندی همچون اسیدهای چرب، ویتامین‌های آ و ای، کارتنوئیدها و توکوفرول‌ها می‌باشد.

از مهم‌ترین اسیدهای چرب که تقریباً ۹۰٪ محتوای روغن را تشکیل می‌دهند می‌توان به اسیدهای لینولئیک، لینولئیک، اولئیک و پالمیتیک اشاره کرد که از این میان اسید چرب لینولئیک حدود ۵۰٪ روغن را تشکیل می‌دهد. آلیاری و همکاران (۱۳۷۹) گزارش کردند که به دلیل ناپایداری اسید لینولئیک در برابر حرارت، از روغن کدو تخمه‌کاغذی نمی‌توان به‌عنوان روغن سرخ‌کردنی استفاده کرد.

وینکلر (۲۰۰۲) کوشید از طریق برنامه‌های گسترده اصلاحی و دستیابی به ژرم‌پلاسم‌های با دامنهٔ تغییرپذیری بالا افزایش قابل ملاحظه‌ای در مقادیر روغن، اسید چرب لینولئیک و توکوفرول موجود در روغن ایجاد کند. در بین استرول‌های موجود در روغن، بتا سیتواسترول بیشترین مقدار و اهمیت را به خود اختصاص می‌دهد.

فیتواسترول‌ها از جمله اجزای سازنده غشاهای سلولی در گیاهان، جلبک‌ها و قارچ‌ها می‌باشند و نقش آنها کنترل نفوذپذیری دیواره سلول‌ها است.

مواد مؤثر موجود در روغن دانه، مصارف متعددی در صنایع دارویی و غذایی دارد.

از روغن این گیاه در طب سنتی برخی کشورها به عنوان داروی کرم کش و دافع کرم استفاده می‌شده‌است. در طب نوین، فراورده‌های دارویی حاصل از روغن دانه این گیاه، داروهایی جهت درمان تورم و هایپرتروفی خوش‌خیم غده پروستات در مردان، جلوگیری و معالجه تصلب شرایین، درمان مشکلات سوزش مجاری ادراری، ایجاد تعادل هورمونی در خانم‌ها، تنظیم فعالیت دستگاه گوارش و پیشگیری از تجزیه ویتامین آ تهیه و توصیه می‌شود (تیلر و همکاران، ۱۹۸۸؛ برونتون، ۱۹۹۳؛ هاربون، ۱۹۹۸).

یکی از علل مهم ایجاد هایپرپلازی پروستات در مردان، افزایش میزان دی هیدروتستوسترون بیش از حد می باشد. روغن دانه کدو طبی به دلیل داشتن استرول و با مهار آنزیم ۵-آلفا ردوکتاز (آنزیم مبدل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون)، سبب کاهش تولید دی هیدروتستوسترون در بدن شده و بدین وسیله از تورم پروستات جلوگیری می نماید.

اسیدهای چرب غیر اشباع، ویتامین E و همچنین عنصر روی موجود در دانه کدو طبی موجب بهبود فعالیت و سلامت دستگاه تناسلی و مجاری ادراری می گردد.

در برخی کشورها مثل اتریش، روغن این گیاه مصارف سالادی نیز دارد (واگنر، ۱۹۹۸). گزارش شده‌است که مصرف تخمه انواع کدو، از طریق پایین آوردن سطح کلسیم و کریستال‌های اُگزالات کلسیم، خطر ابتلاء به سنگ مثانه را کاهش داده‌است (برقی لشکری، ۱۳۸۳). عمده خواص روغن، به ویژگی آنتی‌اکسیدانی آن مربوط می‌شود.

مصرف روزانه روغن دانه این گیاه، سبب افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها می‌شود. در حال حاضر در برخی کشورهای اروپایی و نیز ایران، داروهای متعدد و اغلب به شکل کپسول و شربت حاوی روغن دانه تولید می‌شوند که از آن میان می‌توان به پپونن، گرانوفینک و کوربیسکرن اشاره کرد.

 

 

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *