پنجشنبه , ۶ ام اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۱۶ قبل از ظهر به وقت تهران

با خواص درمانی و معجزه اسای زیتون بیشتر اشنا شوید

حسینعلی پورافضلی: از زیتون در قرآن کریم بسیار به نیکی یاد شده است. نام این میوه شش بار در قرآن کریم آمده است؛ پنج بار با میوه‏هاى دیگر و یک بار نیز در آیه 35 از سوره 24 (نور) به تنهایى براى روغن آن آمده است.
حسینعلی پورافضلی: از زیتون در قرآن کریم بسیار به نیکی یاد شده است. نام این میوه شش بار در قرآن کریم آمده است؛ پنج بار با میوه‏هاى دیگر و یک بار نیز در آیه ۳۵ از سوره ۲۴ (نور) به تنهایى براى روغن آن آمده است.

قرآن به نحو بى‏سابقه ای از زیتون با صفت مبارک، به معناى فرخنده و بابرکت، نام برده؛ صفتى که در قرآن کریم غالباً براى کتاب و کلام و مکان مقدّس به کار رفته است. (۱)
در طب اسلامی زیتون مورد توجه پیامبر اکرم (ص) و سایر ائمه (ع) نیز بوده و در مورد آن سفارش های زیادی فرموده اند. در آموزه های پزشکی سنتی در مورد خواص زیتون ، عصاره آن، جوشانده برگ آن، ضماد میوه و برگ آن، روغن زیتون، صمغ درخت زیتون و دمکرده آن سخنان زیادی مطرح شده است. امروزه همه محققین معتقدند روغن زیتون بهترین روغن دنیا است و به خاطر اثرات مثبتی که بر روی پوست و مو دارد به عنوان روغن زیبایی نیز از آن یاد می شود.
در روایات زیادی از ائمه علیهم السلام به استفاده از روغن زیتون و ماساژ بدن با آن سفارش شده است. از جمله آنکه امام رضا(ع) از حضرت علی (ع) نقل می کنند که رسول خدا (ص) فرمودند: زیتون را بخور و آن را بر بدنت بمال؛ زیرا هرکس آن را بخورد و با آن روغن مالی کند، شیطان چهل روز به او نزدیک نمی شود. البته در تفسیر کلمه شیطان برخی گفته اند که منظور همان میکرب و بیماری می باشد. (۲)
امام رضا علیه السلام همچنین در خواص این روغن اعجاب انگیز فرموده اند : «عَلَیکُمْ بِالزَّیتِ فَإِنَّهُ یکْشِفُ الْمِرَّهَ وَ یذْهِبُ الْبَلْغَمَ وَ یشُدُّ الْعَصَبَ وَ یذْهَبُ بِالضَّنَی وَ یحَسِّنُ الْخُلُق‏ و یطیب النفس و یذهب بالغم». بر شما لازم است که از زیت (روغن زیتون یا هر گونه روغن مایع) استفاده کنید؛ زیرا صفرا را آشکار و بلغم را از بین می‌برد و عصب را تقویت، بیماری را نابود و اخلاق انسان را نیکو می‌کند، روح را آرامش می‌دهد و غم را از بین می‌برد.(۳)
و در صحیفه الرضا(ع) از امام صادق(ع) نقل شده است که در مورد نحوه خوردن زیتون به ام هانی چنین فرمودند : در یک ظرفی آب و زیتون و نمک بریز و بخور . (۴)
کارشناسان تأکید کرده اند که زیتون میوه ای خوراکی و روغن دار است، که در تغذیه و مصارف داروئی اهمیت زیاد دارد. برای تولید سوخت بدن، غذایی نیروبخش و دارای مقادیر زیادی چربی و مواد معدنی مانند: فسفر، گوگرد، منیزیم، پتاس، آهک، آهن، مس، کلر و منگنز است. فشار خون را کم می کند و تب بر است. روغن آن نرم کننده و ملیّن و برای رفع عوارض کلیه ها و سنگ های صفراوی و قولنج های کلیوی و کبدی و رفع یبوست بسیار نیکوست.
امام رضا (ع) در جایی دیگر درباره استفاده از این میوه اعجاب انگیز به نقل از رسول اکرم (ص) فرموده اند : «نِعْمَ الطَّعَامُ الزَّیتُ یطَیبُ النَّکْهَهَ وَ یذْهَبُ بِالْبَلْغَمِ وَ یصَفِّی اللَّوْنَ وَ یشُدُّ الْعَصَبَ وَ یذْهَبُ بِالْوَصَبِ وَ یطْفِئُ الْغَضَب‏؛» روغن زیتون، خوب طعامی است که دهان را خوش‌بو می‌کند، بلغم را می‌برد، رنگ پوست را درخشنده می‌نماید، عصب را نیرومند و بیماری را نابود می‌کند و خشم را فرو می‌نشاند.(۵)
پانوشتها:
آیه ۳۵ از سوره ۲۴ (نور)
عیون اخبار الرضا ج۲. ص۴۲
عیون اخبار الرضا ج۲ . ص۳۵
صحیفه الرضا . ص ۲۸
مکارم الاخلاق، ص۱۹۰

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *