چهارشنبه , ۵ ام اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۹:۴۹ بعد از ظهر به وقت تهران

عوارض و مضرات قرص خواب کلونازپام چیست؟

کلونازپام را به عنوان یکی ازداروهای قویتر در گروه دارویی بنزودیازپین‌ها در نظر می‌گیرند. این دارو عمدتاً برای مقابله با برخی از انواع تشنج، بخصوص در انواع خاصی از صرع و نیز برای مقابله با شوک‌های ناشی از ترس و استرس کاربرد دارد. اندازه‌گیری‌ها نشان می‌دهد که این دارو کیفیت زندگی و بهره‌وری کار افرادی را که از شوک‌های ناشی از ترس رنج می‌برند، بهبود می‌بخشد. از کلونازپام همچنین به عنوان یک داروی ضد افسردگی استفاده می‌کنند که بطورکلی برای درمان اضطراب، اختلال روانی کاتاتونیک (Catatonia)، مرحله شیدایی مربوط به رفتارهای شیدایی- افسردگی (Manic-depressive behavior) و بیماری جمع هراسی (Social phobia) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

https://redmag.ir/wp-content/uploads/2017/04/%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C-%DA%A9%D9%84%D9%88%D9%86%D9%88%D9%BE%DB%8C%D9%86.jpg

زندگی‌های مدرن امروزی خالی از تنش و اضطراب نیست. گاهی افراد برای رسیدن به یک آرامش روحی و جسمی به داروها متوسل می‌شوند. یکی از داروهایی که در این زمینه برای بیماران تجویز می‌شود قرص کلونازپام است .

کلونازپام همچنین برای درمان اختلال پانیک (مانند هراس از فضای باز) در بزرگسالان استفاده می شود.

این دارو طبق نظر پزشک برای بزرگسالان ۱ تا ۴ نوبت در روز مصرف می‌شود و مقدار مصرف آن برای شروع ۱.۵ میلی‌گرم در روز بوده که به تدریج ۴ تا ۸ ملی‌گرم در روز افزایش می‌یابد. حداکثر دوز مصرفی این دارو ۲۰ میلی‌گرم می‌باشد.

تداخلات دارویی عبارتند از :  مصرف کلونازپام با داروهای خواب‌آور و آرامبخش ممکن است باعث مرگ ناگهانی در خواب شود. همچنین شل‌کننده‌های عضلات، داروهای پارکینسون، داروهای ضدافسردگی، سایر داروهای ضدتشنج، مکمل‌ها و ویتامین‌ها، داروهای گیاهی و سنتی و الکل و … می‌توانند با کلونازپام تداخل ایجاد کنند. در زمان تجویز کلونازپام تمام داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید.

 

نکات بسیار مهم مصرف کلونازپام :

این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.

مصرف کلونازپام بیش از ۹ هفته مجاز نیست مگر طبق تجویز و نظر پزشک.

خرید اینترنتی کلونازپام بسیار خطرناک و ممنوع است.

در زمان مصرف این دارو نباید از الکل استفاده کنید.

کلونازپام را همیشه با یک لیوان پر از آب مصرف کنید.

مصرف کلونازپام در زمان حاملگی می تواند باعث آسیب جدی به جنین شود.

 

 

عوارض خطرناک و جدی کلونازپام  :

درصورت بروز علایم واکنش آلرژیک از جمله کهیر، مشکل در تنفس، تورم صورت، زبان، لب ها و گلو مصرف دارو را متوقف کرده و فورا به اورژانس مراجعه نمایید.

درصورت بروز علایم جدید و یا بدتر شونده به پزشک اطلاع دهید؛ از جمله: تغییرات رفتار و خلق و خو، اضطراب، حملات هراس (پانیک)، مشکلات خواب، تحریک پذیری، پرخاشگری و رفتارهای خصومت آمیز، بی قراری، بیش فعالی جسمی یا فکری، افزایش افسردگی و افکار مرتبط با خودکشی و آسیب زدن به خود.

 

عوارض جانبی شایع کلونازپام :

احساس خستگی و افسردگی

خواب آلودگی و سرگیجه

مشکلات حافظه

مشکل در حفظ تعادل

 

شایعترین اثرات جانبی کلونازپام شامل خواب آلودگی، بیحالی، آتاکسی، هیپوتونی، اختلالات رفتاری بخصوص در بچه‌ها شامل حالت تحریک‌پذیری و بیقراری می‌باشد.

یبوست یا اسهال، گاستریت و آبریزش بینی و تنفس سطحی. مصرف زیاد این قرص می‌تواند باعث فشار و حملات قلبی شود و همین‌طور باعث فراموشی و یک حالت بیداری و در عین حال بیهوشی.

 

دارو را دور از نور و رطوبت در دمای زیر ۳۰ درجه سانتی‌گراد و در جای خشک و خنک نگهداری نمایید.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *