پنجشنبه , ۹ ام فروردین ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۵:۱۹ بعد از ظهر به وقت تهران

برخورد پلیس فتا با پخش‌ کنندگان کلیپ‌ های دوربین مخفی خشونت آمیز در فضای مجازی

رئیس پلیس فتای ناجا از برخورد پلیس با پخش‌کنندگان کلیپ‌های دوربین مخفی با محتوای مجرمانه در فضای مجازی خبر داد.

http://rozup.ir/view/2671865/prank-ezrail.jpg

به گزارش «ایران»، سردار وحید مجید، در نخستین نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان این مطلب گفت: اگر محتوای مجرمانه در این کلیپ‌ها باشد با سازندگان و پخش‌کنندگان آنها برخورد خواهد شد. اما صرف تهیه عکس جرم نیست ولی اگر دارای ترویج خشونت باشد، پیگیری صورت می‌گیرد. همچنین اگر مربوط به فضای خصوصی افراد باشد با شکایت شخص قابل پیگیری است. رئیس پلیس فتای ناجا در ادامه با اشاره به اینکه برداشت اینترنتی، هتک حیثیت، مزاحمت، سرقت و کلاهبرداری اینترنتی ۵ جرم اول فضای مجازی در کشور هستند افزود: پلیس فتا در راستای طرح مقابله با عرضه سلاح، مهمات و ترویج خشونت در فضای سایبری، رصد ۱۲۰۰ سایت، تارنما و شبکه اجتماعی را در دستور کار قرار داده و ۳۸ نفر نیز در این رابطه دستگیر شده‌اند. در این رصدها حتی اگر فردی با تفنگ بادی هم عکس داشت آن را رصد کردیم. از این تعداد سایت ۴۰۰ مورد مربوط به صفحات کلاهبرداری، فیشینگ و… نیازمند بررسی و تحقیقات تشخیص داده و ۲۵۰ صفحه نیز حذف شد.» سردار مجید افزود: «۱۰ پرونده در مورد خرید و فروش سؤالات کنکور ۹۸ و ۱۹۱ پرونده قمار در فضای مجازی شناسایی شد و رسیدگی به آنها ادامه دارد و تاکنون ۲۶ باند قمار آنلاین نیز شناسایی و منهدم شده‌اند.»
سهم ۲۸ درصدی پایتخت در جرایم سایبری/ رئیس پلیس فتای ناجا ادامه داد: «با توجه به آمار ۲۸ درصدی وقوع جرایم سایبری در تهران بزرگ، تقویت پلیس فتای فاتب و تسریع در رسیدگی پرونده شهروندان در دستور رسیدگی قرار دارد. تیم‌هایی نیز در سطح تهران و استان‌ها تعیین و هرگونه حادثه‌ای بسرعت مورد رسیدگی قرار می‌گیرد. براساس آمارها تهران بزرگ، خراسان رضوی، اصفهان، فارس و خوزستان بیشترین میزان جرایم سایبری را دارند و کیش، لرستان، زنجان، بوشهر و سیستان و بلوچستان کمترین فراوانی جرم را از ابتدای سال تاکنون ثبت کرده‌اند.»
هکرها را استخدام نمی‌کنیم/ رئیس پلیس فتای ناجا درباره استخدام هکرها گفت: «لفظ هک به معنای نفوذگر است، این افراد پس از شناسایی و بازداشت به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند، تخصص این افراد مورد استفاده ما نیست و اگر هم باشد از آنها استفاده نمی‌کنیم. ما کارشناسان و متخصصان توانمندی داریم. به‌طوری که ۹۲ درصد از نیروهای پلیس فتا، مهندسان حوزه تخصصی هستند.»
کشف ۸۰ درصدی فیلم‌های سیاه در فضای مجازی/ سردار مجید درباره نحوه جلوگیری از انتشار فیلم‌های سیاه در فضای مجازی گفت: «بسیاری از این فیلم‌ها در شبکه‌های اجتماعی خارجی منتشر می‌شوند. از آنجا که سرورهای این شبکه‌ها در خارج از کشور است، تعدادی از آنها پس از انتشار در دستور پیگیری پلیس قرار می‌گیرند. پیگیری‌ها در این زمینه گاهی طولانی خواهد شد اما با توجه به اینکه پلیس فتا یکی از اعضای ۱۲ گانه کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، پلیس فتا است نیمی از موارد محتوای خلاف عفت عمومی و اخلاق توسط همکاران ما رصد می‌شود و تاکنون بالای ۸۰ درصد این موارد رصد شده و مورد رسیدگی قرار دارند اما بسیاری از آنها به‌دلیل حساسیت‌های اجتماعی رسانه‌ای نشدند.»

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *