پنجشنبه , ۹ ام فروردین ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۱۴ بعد از ظهر به وقت تهران

الناز شاکردوست سرانجام دیده شد

بعد از اعلام نامزدهای مختلف جشن خانه سینما و مقایسه آن با کاندیداها و برنده‌های جشنواره‌ فیلم فجر در دو دوره گذشته می‌توان اینطور نتیجه گرفت که سلیقه هئیت داوران جشنواره فیلم فجر و جشن خانه سینما شباهت‌های زیادی با هم دارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نامزدهای بیستمین جشن سینمای ایران که امسال به ریاست علی نصیریان، بازیگر پیشکسوت سینما برگزار می‌شود چند روز پیش اعلام شد تا مشخص شود در این دوره از جشن کدام فیلمسازان، بازیگران، تهیه‌کنندگان و عوامل فنی سینما با یکدیگر برای جوایز این جشن به رقابت می‌پردازند. در جشن امسال خانه سینما توجه داوران به دو فیلم «بدون تاریح، بدون امضا» ساخته وحید جلیلوند و «خوک» به کارگردانی مانی حقیقی بیشتر بوده و این دو فیلم در ده رشته مختلف نامزد دریافت جایزه شدند. در گزارشی که در ادامه می‌خوانید نگاهی داشتیم به نامزدهای بیستمین جشن خانه سینما و مقایسه آثاری که در جشنواره فیلم فجر هم در رشته‌های مختلف نامزد دریافت سیمرغ شده بودند.

وقتی نامزدها مشترک می‌شوند

نکته مهمی که در میان اسامی فیلم‌هایی که برای جشن امسال نامزد دریافت جایزه شدند به چشم می‌خورد حضور تعدادی از آثاری است که در جشنواره فیلم فجر سال گذشته حضور نداشتند و حالا اینجا نامشان در میان نامزدهای اصلی دیده می‌شود. برای نمونه فیلم «خوک» به کارگردانی مانی حقیقی که در جشنواره سال گذشته نبود، امسال در جشن خانه سینما در چند رشته اصلی نامزد دریافت جایزه شده است.

مورد دیگر اما اشتراک برخی از نامزدهای جشن خانه سینما با جشنواره فیلم فجر است، برای مثال فیلم «به وقت شام» ابراهیم حاتمی‌کیا که در جشنواره فیلم فجر سال گذشته علیرغم همه انتقادهایی که به آن شد در چند رشته کاندید شد در جشن خانه سینما هم نامش در چند رشته اصلی دیده می‌شود. البته شاید اگر سایر فیلم‌هایی که در جشنواره فیلم فجر سال گذشته به نمایش درآمدند تا به حال اکران عمومی شده بودند اکنون تعداد اشتراکات جشن خانه سینما و جشنواره فیلم فجر بیشتر از این لیستی بود که حالا به چشم می‌خورد.

ابراهیم حاتمی کیا و سیمرغ جشنواره

شباهت سلیقه برای «به وقت شام»

در بخش بهترین فیلم علی جلیلوند برای «بدون تاریخ، بدون امضا»، محمد خزاعی برای «به وقت شام»، مانی حقیقی برای «خوک»، رضا درمیشیان برای «عصبانی نیستم» و جهانگیر کوثری برای «فراری» کاندید دریافت جایزه شدند که در میان آنها  «بدون تاریخ، بدون امضاء» در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر هم کاندید بهترین فیلم شده بود. فیلم «به وقت شام» هم دیگر اثر مشترکی است که هیئت داوران جشن خانه سینما و جشنواره فجر آن را به عنوان بهترین فیلم دیدند و از همین رو این ساخته حاتمی‌کیا که تهیه‌کنندگی‌اش بر عهده محمد خزاعی بوده نیز در لیست نامزدهای بهترین فیلم جشن خانه سینما هم دیده می‌شود. فیلم «فراری» اما با اینکه در رشته بهترین فیلم نامزد دریافت جایزه در جشنواره فیلم فجر نشده بود اما در جشنواره دو دوره قبل جایزه ویژه هیئت داوران را از آن خود کرد.

بهترین کارگردان‌های دوره ۳۵ و ۳۶ جشنواره فجر رقیب یکدیگر

اصغر یوسفی نژاد («ائو» (خانه))، وحید جلیلوند («بدون تاریخ، بدون امضاء»)، ابراهیم حاتمی کیا(«به وقت شام»)، فریدون جیرانی(« خفه گی»)، مانی حقیقی («خوک») و رضا درمیشیان («عصبانی نیستم») نیز فیلمسازانی هستند که برای کسب جایزه بهترین کارگردان در بیستمین جشن خانه سینما با هم رقابت می‌کنند. در این میان فیلم سینمایی «به وقت شام» در جشنواره سال گذشته توانست جایزه بهرین کارگردانی را برای حاتمی‌کیا به همراه بیاورد. در جشنواره سی و پنجم هم وحید جلیلوند جایزه بهترین کارگردانی را برای ساخت «بدون تاریخ، بدون امضا» نصیب خودش کرد. فیلم «ائو» هم برنده جوایز سیمرغ زرین و سیمین بهترین فیلم و فیلمنامه از سی‌وپنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر شده بود.

یک فیلمنامه کمدی در رقابت با اجتماعی‌ها

علی زرنگار و وحید جلیلوند برای «بدون تاریخ، بدون امضاء»، رضا مقصودی و افرا جورابلو برای «خجالت نکش»،  مانی حقیقی برای «خوک»، فرید مصطفوی و ابوالحسن داودی برای «زادبوم»، امیر عربی برای «سارا و آیدا» و رضا درمیشیان برای «عصبانی نیستم» نیز نامزدهای بهترین فیلمنامه هستند. در بخش فیلمنامه اما تنها یک انتخاب مشترک به چشم می‌خورد و آن هم فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء» است که جشنواره سی و پنجم در همین بخش نامزد دریافت جایزه شد.

نامزدی دوباره شبنم مقدمی، غزل شاکری، امیر آقایی و نوید محمدزاده

محدثه حیرت برای «ائو (خانه)»، شبنم مقدمی برای «خجالت نکش»، الناز شاکردوست برای «خفه گی»، فرشته حسینی برای «رفتن، غزل شاکری برای «سارا و آیدا» و  زهرا داودنژاد برای  «شماره ۱۷ سهیلا» نامزدهای بهترین بازیگر نقش اول زن هستند. در بین این بازیگران شبنم مقدمی در جشنواره امسال و غزل شاکری در دوره سی و پنجم جشنواره هم نامزد دریافت جایزه شده بود.

بازی متفاوت الناز شاکردوست در فیلم «خفگی» هر چند با تحسین منتقدان روبه‌رو شد اما تا پیش از این مورد توجه هیات داوران جشنواره‌های سینمایی قرار نگرفته بود.

الناز شاکردوست در «خفگی»

امیر آقایی برای «بدون تاریخ، بدون امضاء»، نوید محمد زاده برای «خفه گی»، حسن معجونی برای «خوک»، حامد بهداد برای «سد معبر» و نوید محمدزاده برای عصبانی نیستم» هم بازیگران مردی هستند که برای دریافت تندیس بهترین نقش اول مرد با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. پیس از این امیر آقایی در سی و پنجمین جشنواره فجر هم نامزد دریافت جایزه شده بود. نوید محمد زاده هم در جشنواره سی و دوم طعم کاندیدا شدن برای بازی در «عصبانی نیستم» را چشیده بود.

البته ناگفته نماند که نامزدهای بخش‌های فیلم کوتاه، انیمیشن و مستند جشن خانه سینما هنوز اعلام نشده‌اند و قرار است طی روزهای آینده نام آنها نیز در اختیار رسانه‌ها قرار بگیرد.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *