پنجشنبه , ۶ ام اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۳:۰۱ قبل از ظهر به وقت تهران

۴۲ ثانیه مرگبار!

متهمان پرونده سقوط هواپیمای تهران – یاسوج در دادگاه نظرات کارشناسی را رد و عمده تقصیر را متوجه خلبان کردند

42 ثانیه مرگبار!

دادگاه رسیدگی به پرونده سقوط هواپیمای تهران – یاسوج روز گذشته با حضور تمامی متهمان و تعدادی از خانواده جان‌باختگان این سانحه، در حالی برگزارشد که بیشتر متهمان نظرات کمیته کارشناسی درباره علل این حادثه را رد و بر نقش اصلی خلبان در ۴۲ ثانیه پایانی پرواز در بروز این سانحه تاکید کردند.
۲۹ بهمن سال ۹۶ یک فروند هواپیمای ATR72-212 شرکت هواپیمایی آسمان در مسیر تهران-یاسوج با رشته‌کوه دنا برخورد کرد و همه ۶۶ مسافر و خدمه آن کشته شدند.پس از بررسی های به عمل آمده از سوی مجلس شورای اسلامی و کمیسیون اصل ۹۰ گزارش کمیسیون حاکی از آن بود که زنجیره‌ای از تخلفات شرکت آسمان ، سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه‌ها باعث بروز این سانحه شده و سهم کروی پروازی در بروز سانحه ناچیز بوده است.
با توجه به بررسی‌های کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، علت اصلی بروز سانحه هواپیمایATR شرکت آسمان در اطراف یاسوج، پدیده یخ‌زدگی هواپیما بوده که به‌دلیل عدم انجام امریه صلاحیت پروازی به‌شماره
AD 2009-0170 و در نتیجه عدم تجهیز هواپیما به سامانه تشخیص یخ‌زدگی مبتنی بر پایش کارایی (APM)، کروی پروازی به‌موقع از بروز یخ‌زدگی مطلع نشده و هشداری به آن ها داده نشده است. اما در جلسه دیروز که به ریاست قاضی عالیشاه در شعبه ۱۰۵۷ مجتمع قضایی کارکنان دولت برگزار شد مدیر ایمنی وقت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران با بیان این که ادعای کارشناسان در گزارش مبتنی بر هیچ استدلالی نیست افزود: هواپیمای سانحه دیده به فرودگاه یاسوج نرسیده و هواپیما در مسیر اصفهان – یاسوج به کوه برخورد کرده است.
به گزارش ایسنا ،قاضی عالیشاه بیان کرد: باید تمام شرایط وجود داشته باشد تا پرواز انجام شود. چرا نظارت بر عملکرد هواشناسی از سوی شرکت فرودگاه‌ها وجود ندارد؟متهم گفت: متصدی هواشناسی یاسوج در روز سانحه اظهاراتی را به کارشناسان بیان کرده که با مستندات در تعارض است.
وی افزود:بر اساس اطلاعات موجود در شرایطی که هواپیما وارد محدوده فرودگاه یاسوج می‌شود، تنها در شرایطی که اگر موتورش از بین برود یا شرایط فشار داخلی کابین افت کند، می‌تواند ارتفاع آن را از ١۵ هزار پا پایین بیاورد.این هواپیما در ٢۵ مایلی فرودگاه به ارتفاع زیر ١٧ هزار پا می‌آید در حالی که اصلا شرایط غیرنرمالی نداشته است و هواپیما تا ارتفاع ١۴ هزار پایی با اختیار خلبان پایین آمده است.وی یادآور شد: بر اساس اطلاعات، هواپیما در ۴٢ ثانیه منتهی به برخورد با کوه، دچار شرایطی شده که بغرنج بوده است و تا قبل از آن شرایط نامناسبی نداشته است و کاهش ارتفاع به زیر ۱۵ هزار پا و همچنین تاخیر ۴ دقیقه ای در تغییر ارتفاع هواپیما از خطاهای خلبان بوده است .
در ادامه قاضی خطاب به یکی دیگر از متهمان، بعد از تفهیم اتهام به وی از او خواست توضیحات خود را بیان کند.
این متهم درباره عدم تامین نیروهای انسانی گفت: حوزه فرودگاهی هیچ تاثیری در سانحه نداشته و مهم ترین نقش بر عهده مدیر فرودگاه است. ۴۵ میلیارد تومان برای ارتقای استانداردسازی فرودگاه یاسوج هزینه کردیم.قاضی عالیشاه بیان کرد: نمی‌توانید بگویید که اقدامات هواشناسی مرتبط به شما نیست.وی این نظر را که برج مراقبت دارای ازدحام بوده و مکالمات غیر حرفه ای انجام شده نیز رد کرد .
قاضی عالیشاه در ادامه ضمن تفهیم اتهام به رئیس سازمان هواپیمایی کشور از وی خواست تا اظهارات خود را بیان کند.
این متهم گفت: ما نظارت‌های خودمان را بر اساس آن چه باید اتفاق می‌افتاد انجام دادیم و کوتاهی نکردیم.وی ادامه داد: خلبان، کاملا نسبت به دید خود آگاهی داشته و تمام اطلاعات هواشناسی نیز درست بوده است ،از سوی دیگر این خلبان عادت داشته به این گونه پرواز، یعنی از ١٠٠ تا پرواز١٠ پرواز را به این صورت انجام می‌داد.گفتنی است در این میان شکات اعتراض کردند که این سخن شما عذر بدتر از گناه است و اگر می‌دانستید خلبان این اشتباهات را انجام می‌داد چرا به وی اجازه پرواز می‌دادید.
در ادامه شادفر وکیل چند تن از متهمان گفت:چرا در گزارش اخیر، تقصیر ۱۰ درصدی معاونت عملیاتی شرکت آسمان در گزارش ابتدایی حذف شده است؟ استدعا دارم که این موضوع بررسی شود. پس از دفاعیات دو متهم دیگر وکیل دفتر حقوقی شرکت هواپیمایی آسمان در جایگاه قرار گرفت و تاکید کرد : متاسفانه به خطاهای خلبان توجه نشده است و این موضوع در نتیجه گیری نهایی لحاظ نشد.شرفی نماینده سازمان هواپیمایی کشوری نیز ادعا کرد : اصل این کارشناسی دارای ایراد است چراکه دو نفر از این کارشناسان از افراد برکنار شده سازمان هواپیمایی کشوری بودند و برخی دیگر اصلا تحصیلات مرتبط با این موضوع را نداشتند.
قاضی عالیشاه با اعلام ختم جلسه دادگاه گفت: در جلسه بعد کارشناسان دعوت می‌شوند تا به صورت تخصصی به موضوع پرداخته شود.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *