پنجشنبه , ۲۲ ام آذر ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۳:۱۱ قبل از ظهر به وقت تهران

فواید و مضرات نمک دریا را بهتر بشناسید

نمک دریا، نمکی است تصفیه نشده که دارای انواع ناخالصی‌ها از جمله فلزات سنگین است که خطر سرطان‌زایی آنها به اثبات رسیده است همچنین دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه بدن به ید را تأمین نمیکند.

http://exirsalt.com/wp-content/uploads/127.jpg

وجود این ناخالصی‌ها در «نمک دریا» میتواند منجر به بروز عوارض نامطلوب در اندام‌های گوارشی، کلیوی و کبدی شده و در مواردی ایجاد مسمومیت کند، حتی ممانعت در جذب آهن موجود در وعده غذایی و در نتیجه ابتلاء به کم خونی ناشی از کمبود آهن شود.

در طب سنتی یک سری مزایا برای نمک دریایی بیان شده اما با توجه به وجود ناخالصی‌های شیمیایی موجود در آن و عوارضی که فلزات سنگین و سمومی که در رسوب نمک دریایی برای جامعه می‌تواند داشته باشد پیشنهاد می‌شود چنانچه از نمک دریایی استفاده می‌شود تصفیه شده باشد ولی جایگزین نمک یددار در مصرف خانواده نباشد.

هر نمکی چه نمک دریایی و چه یددار و استاندارد چنانچه  بیش از حد نیاز استفاده می‌شود منجر به افزایش فشار خون می‌شود.

عدم مصرف نمک طعام به اندازه کافی می‌تواند منجر به این بیماری‌ها شود: آسم، بی‌اشتهایی، برخی سردردهای میگرنی، کندی رشد، تغییرات در نوار قلبی، مشکلات ماهیچه‌ای عصبی، تشنّج، افسردگی، ضعف عضلانی، اسپاسم عضلانی، رعشه، سرگیجه، حرکت پرش مادرزادی، نرمی غضروفی (Chondromalasia)، اختلال در رشد به دنبال اختلالات غضروفی (Chodrodystroply)، در رفتگی رباط‌ها، بیماری‌های فک، حرکات تکراری غیر ارادی (تیک‌های عصبی)، سندروم تونل کارپال (CTS) یا چسبندگی در ناحیه مچ دست‌ها، ناباروری به علّت تخمک‌گذاری ضعیف در زنان و اسپرم‌سازی ضعیف در مردان، کاهش قوّه جنسی، کوتاه شدن استخوان‌های بلند ساق و بازو که منجر به کوتاهی قد می‌شود.

از نمک طعام می‌توان برای ضدّعفونی کردن سبزی، کاهو و میوه استفاده کرد. از دیگر موارد استفاده نمک می‌توان در موادّ غذایی مانند تخم‌مرغ، خنثی‌سازی اثرات منفی بلغم در غذا را نام برد. همچنین استنشاق روزانه محلول آب جوشیده سرد شده و نمک طعام از بسیاری از عفونت‌های گوش، حلق، بینی و سینوزیت جلوگیری می‌کند.

یکی از مضرات نمک دریا، این است که دارای ید نبوده و افراد بامصرف نمک دریا، نمی توانند نیاز ید بدن را تامین کنند.

آیا نمک دریایی برای جوش صورت خوب است یا بد؟

نمک دریایی ، باکتری هایی را که باعث جوش می شوند را از بین می برد . PH طبیعی پوست و تعادل چربی را حفظ می کند. ناخالصی ها را لایه برداری می کند و باعث مسدود شدن منفذهای پوست می شود و رشد سلول های جدید پوست را تقویت می کند.

نحوه مصرف : مقدار مساوی از آب ولرم و نمک را با هم ترکیب کنید.
صورت خود را با پاک کننده و آب ولرم بشویید.
با استفاده از نوک انگشتان خود، از خمیری که درست کرده اید بردارید و روی صورت خود بمالید.
خیلی آرام و به حالت دورانی صورت خود را ماساژ دهید.
اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه روی صورت تان بماند.
ابتدا با آب گرم بشویید و سپس با آب سرد.
صورت خود را خشک کنید و از یک نرم کننده ضد روغن استفاده کنید.
این فرایند را به طور منظم تکرار کنید.

در مورد مصرف نمک دریا همواره اختلاف نظر بین متخصصان طب سنتی وجود داشته، برخی معتقدند بهتر است از نمک تصفیه شده یددار استفاده کنیم ولی این استفاده کاملا کنترل شده باشد و استفاده از نمک دریا را به علت خشک شدن دریاچه ها و تغلیظ آلودگی های صنعتی بر جای مانده در آن، مضر برای سلامت انسان می دانند. برعکس گروهی نیز اعتقاد دارند نمک های موجود در بازار نمک تجزیه شده به همراه یُد شیمیایی است که بیش از بیست برابر نیاز بدن هست و باعث ایجاد مشکل در افراد می گردد، همچنین استفاده از نمک معمولی برای افراد دارای فشار خون بالا یا بیماران، بسیار مضر است.

لازم است بدانید زمانی استفاده از نمک دریا به جای نمک طعام معمولی ارجحیت خواهد داشت که در قالب استانداردهای موجود، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *