خانم های ایرانی اهمیت زیادی به فضای داخل منزل خود قائل هستند مخصوصا فضای آشپزخانه که جذاب ترین فضای داخل منزل است اما چگونه فضای داخل آشپزخانه را طراحی کنیم. دوست دارید آشپزخانه خود را به چه سبکی طراحی کنید؟
در این مطلب ۱۱ نکته مهم در طراحی آشپزخانه را از زبان یک طراح را ارائه کرده ایم.
قطعا جذاب ترین فضای داخل منزل آشپزخانه است. به خصوص خانم های ایرانی اهمیت ویژه ای برای آشپزخانه ی منزل خود قائل هستند. پس برای داشتن آشپزخانه مورد علاقه تان می بایست بدانید که طرح های موجود و روز دنیا در چه سبکی ساخته می شوند و شیوه های طراحی آنان چیست!
اکثرا موارد استفاده آشپزخانه در ایران فقط به امر پخت و پز منتهی می شود در صورتی که در کشورهای دنیا به غیر از پخت و پز، صرف غذا در این فضا صورت می گیرد. متناسب با اندازه ی آشپزخانه، اغلب خانواده ها صبحانه، نهار و حتی شام خود را نیز در آشپزخانه صرف می کنند و میز ناهارخوری اصولا برای پذیرایی از میهمانان می باشد.
درک غیر صحیح از طراحی اصولی آشپزخانه باعث اشتباهات فراوان گردیده است. به عنوان مثال صرف غذا در آشپزخانه نیازمند میز و صندلی می باشد که این امر باعث گردید تا در فضاهای کوچک، دیوار بین آشپزخانه و پذیرایی برداشته شود و یک میز و چند صندلی جای آن قرار بگیرد که این به اصطلاح در ایران به عنوان اپن شناخته شده است.
همین درک غیر صحیح باعث شده تا با وجود فرهنگ ایرانی پخت و سرو غذا، ساختن اپن برای آشپزخانه ها تبدیل به یک فاجعه طراحی و یک تقلید نادرست شود و شاهد آن باشیم که منظره ظروف آشپزخانه کنار ظرفشویی و در معرض دید مهمانان قرار گیرد و آن ضعف های موجود در کاشی ها و گاز و یخچال، تمام زیبایی در آن همه رابیتس کاری، گچ بری بازاری پسند را بپوشاند.
پس بهتر است قبل از هرگونه فکر برای تبدیل آشپزخانه خود دلایل کاربری واقعی هر طرح و ایده را بدانیم.
در ادامه اشاره می کنیم به یازده عنصری که در طراحی آشپزخانه مهم و ضروری است و در صورت آشنایی و شناخت این عناصر می توانید یک آشپزخانه اصولی و کاربردی در عین حال زیبا داشته باشید.
۱. عناصر افقی در طراحی دکوراسیون آشپزخانه
اگر در طراحی به حرکت های افقی اهمیت بدهیم و تاکید بر کشیده تر شدن خطوط افقی بکنیم فضای داخل آشپزخانه را بزرگتر جلوه میدهیم. این شیوه طراحی برای فضاهای کم عرض بسیار موثر است.
۲. عناصر عمودی در طراحی آشپزخانه
با تاکید بر ارتفاع عناصر عمودی، بلندتر و باریکتر نشان دادن آنها می توان از نظر دید، ارتفاع کم یک فضای کوتاه را جبران نمود.
۳. طراحی کف آشپزخانه
۴. طراحی سقف آشپزخانه
۵. طراحی دیوارهای آشپزخانه
۶. صفحه کابینت در طراحی آشپزخانه
فارغ از انتخاب صحیح جنس، رنگ و اندازه ی کابینت، انتخاب صفحه رویه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. انتخاب صفحات رویه کابینت ها یکی از مهمترین گزینش ها بوده و نیازمند شناخت کافی از جنس، کیفیت و قیمت این عناصر است. توجه داشته باشید که بیشترین فعالیت های روزمره در آشپزخانه بر روی کانترتاپ صورت می گیرد.
- کانترهای چوبی
- کانترهای گرانیتی
- کانترهای اکریلیک
- کوارتز
- سنگ های فشرده(سرامیکی)
۷. رنگ در طراحی آشپزخانه
- هملاهنگی رنگ با لوازم آشپزخانه و دیگر سایه های استفاده شده در مابقی فضای منزل.
- هر سبک طراحی دارای یک سری رنگهای مختص به خود می باشد که به غیر از آنها رنگهای دیگر هماهنگی لازم را نخواهند داشت.
- رنگهای مورد علاقه صاحب خانه یا طراح که تصمیم گیرنده اصلی در ترکیب نهایی طرح هستند.
۸. نور در طراحی داخلی آشپزخانه
کرکره های جدید هم در طرح های مختلف هم در رنگ های مختلف و هم از جنس های متنوع می باشند، مانند فلز، چوب و حتی پارچه. استفاده از این نوع کرکره ها موجب می گردد تا از تمام محیط شیشه خور پنجره نور بتابد.
در صورتی که اگر پوشش پنجره از طریق پرده باشد نه تنها بیش از ۳۵% پنجره را کاملا می پوشاند بلکه همخوانی پارچه با فلز، شیشه و حتی چوب مقداری مشکل است، ضمن آنکه با استفاده از کرکره های جدید می توان مقدار نور طبیعی را به داخل و دید داخل به بیرون را به اندازه متناسب کنترل نمود.
۹. لوازم آشپزخانه
انتخاب درست لوازم همچون یخچال، گاز، ماکروویو، ماشین ظرفشویی و لباس شویی می تواند هماهنگی لازم را با مابقی طرح آشپزخانه ایجاد کند.
ارگونومی به معنای تناسب اندازه ها با اندام انسان است. به طور گویا حد دسترسی انسان به بالاترین طبقه ی کابینت دیواری یا ارتفاع سینک ظرفشویی، با توجه به ارتفاع دستان صاحب خانه هنگام شستن ظروف می تواند هنگام ساخت آشپزخانه متناسب با قد و اندازه مصرف کننده ساخته شود. زیرا استانداردها همیشه کارائی دقیق را برای افراد مختلف ندارند.