شما میتوانید تضمین کنید انسانی که همه عوامل بهداشتی را رعایت کرده هیچ وقت سرما نخورد؟ اعتیاد هم مثل باقی بیماریهای واگیر است.
روزنامه اعتماد در دهمین کنگره بینالمللی اعتیاد با علی مویدی، قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر گفتگوی کوتاهی درباره اعتیاد انجام داده است؛
گفتید که آمارهای استخراج شده در آخرین تحقیق درباره شیوع مصرف مخدرها و محرکها نیازمند بازنگری است. کلیت این آمارها، وضعیت شیوع و مصرف و ورود قاچاق و بروز جدید سالانه را نگرانکنندهتر نشان میدهد؟
آمار اعتیاد زنان نگرانکننده است. متاسفانه آمار اعتیاد جوانان هم قابلتوجه و نگرانکننده است اما آمار اعتیاد کودکان چندان بالا و قابل بیان نیست چون تعداد کودکانی که در زمان بارداری مادر آلوده شدهاند خیلی کم است و خوشبختانه حوزه درمان و بهداشت برای پیشگیری و درمان اعتیاد نوزادان تلاشهای خوبی داشتند. اما آمار اعتیاد زنان باردار هم قابلتوجه است. البته تعداد، زیاد نیست اما حتی وجود یک زن باردار معتاد هم قابلتوجه است و باید تلاش کنیم در این حوزه قدمهای هدفمندتر و بهتری برداریم.
اما اقدامات دولتهای ایران در مقابله با اعتیاد تاخیر دارد.
رویکرد جهان در ١٠٠ سال پیش رویکرد مقابلهای بوده و در ۵٠ سال پیش رویکرد درمانی بوده. ما هم در سالهای اول پس از انقلاب، رویکرد مقابلهای داشتیم اما بلافاصله ریل را به سمت رویکرد درمانی تغییر دادیم. امروز هم پیشگیری اولویت ما است و دولتمردان هم تمام قابلیتشان را بر پیشگیری از اعتیاد متمرکز کردهاند.
مواد روانگردان آمد و شیوع پیدا کرد، بعد دولت نسبت به درمان این نوع اعتیاد اقدام کرد. زنان باردار و کودکان معتاد شدند بعد دولت برای درمان این گروه اقدام کرد که هنوز هم در تهران بیمارستانی برای بستری کودکان معتاد راهاندازی نشده. این تاخیرها چطور باید حل شود ؟
شما میتوانید تضمین کنید انسانی که همه عوامل بهداشتی را رعایت کرده هیچوقت سرما نخورد؟ اعتیاد هم مثل باقی بیماریهای واگیر است.
ولی خیلی مخوفتر با ابعاد اقتصادی شدیدتر.
بله. عمق تاثیرگذاریاش خیلی بیشتر است و به همین دلیل باید تلاش کنیم موانع لازم در مسیر ابتلا به این بیماری ایجاد شود و دولت هم زحمت میکشد که این موانع را ایجاد کند.