چهارشنبه , ۵ ام اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۱۵ قبل از ظهر به وقت تهران

کانال های تلگرامی قاچاقچیان با چندین هزار عضو! +تصاویر

مافیای قاچاق با ساخت کانال در تلگرام و با استفاده از تیم حرفه ای خود اقدام به فروش کالاهای ممنوعه و قاچاق می کنند.

به نظر می رسد هرچه به قول مسوولین دولتی ارتباط با مدیران تلگرام مناسب باشد، اما در عمل و در محیط تلگرام اثر محسوسی از نظارت و پیگیری وجود ندارد به شکلی که به غیر از کانال های مستهجن و معاند و … امروزه مافیای قاچاق نیز شبکه های متعدد و سازمان یافته بدون مانع در تلگرام دارد.

میزان: همزمان با گسترش شبکه های اجتماعی و نرم افزارهای موبایل پایه، به تدریج گروه های مختلفی از افراد اقدام به تشکیل گروههای مجازی کردند. امروزه با گسترش شبکه های اجتماعی مختلف موبایلی مانند تلگرام، به وفور انواع و اقسام کانال ها و گروههای مختلف دیده می شود. اگر سری به تلگرام بزنید به راحتی کانال سرگرمی با یک میلیون نفر عضو، کانال آشپزی با ۴۰۰ هزار عضو و حتی کانال فروش اسباب بازی با ۳۴۵ عضو را مشاهده می کنید. شاید شنیدن نام کانال اراذل و اوباش یا لات های تهران نیر عادی به نظر برسد اما اخیرا سرشبکه های قاچاق کالا اقدام به راه اندازی کانال قاچاقچیان کرده اند. این شبکه بسیار پیچیده با استفاده از تیم حرفه ای خود در سایه بی توجهی نهادهای نظارتی و نهاد های فرهنگی اقدام به فروش کالاهای ممنوعه و قاچاق می کنند. این گروه سازمان یافته به راحتی در حال تبلیغ پدیده شوم قاچاق هستند.
 قاچاقچیان کالا در فضای مجازی
کانال قاچاقچیان که به سرعت در حال فراگیر شدن است و حتی برای بهتر دیده شدن اقدام به تبادل لینک تبلیغ می کند، در مقابل چشمان مسئولان مشغول فعالیت است تا علاوه بر ترویج قاچاق کالا، افراد را برای کار شبکه ای بدون در دسترس بدون سرشبکه ها جذب این مافیا کند.

این شبکه گسترده سازمان یافته قاچاق به شکلی حرفه ای مشغول کار هستند که چندین لینک کمکی با نام های مختلف برگرفته از قاچاق را  به کاربران کانال اصلی خود معرفی می کنند تا در صورت بروز هرگونه مشکل بدون ریزش مخاطب فعالیت خود را ادامه دهند.

قاچاقچیان چه کسانی هستند؟

کارشان برای خودشان در آمد افسانه ای دارد اما بزرگترین ضربه را به اقتصاد کشور می زنند. در تمام استان های مرزی حضور دارند. بسیاری از آنها فقط کار می کنند که افراد پشت پرده از خوان پر نعمت کار آنها بهره مند شوند. جامعه اقتصادی کشور آنها را موریانه اقتصاد می داند و معتقد است اگر نباشند، پایه های تولید ملی و اقتصاد محکم تر از گذشته می شود.

مقام معظم رهبری: کوله بران با قاچاق سازمان یافته متفاوت هستند

مقام معظم رهبری در اردیبهشت ماه امسال در سخنانی صریح اعلام فرمودند: « مراد من از قاچاق، فلان کوله‌بَرِ ضعیفِ بلوچستانی نیست که می رود آن‌طرف یک چیزی را برمی دارد روی کول خودش می‌آورد این‌طرف؛ اینها که چیزی نیست، اینها اهمیتی ندارد؛ با آنها مبارزه هم نشود اشکالی ندارد.»

ایشان اما نوع دوم قاچاق را قاچاق سازمان یافته معرفی کردند: «من قاچاق های سازمان‌یافته بزرگ را می گویم؛ ده‌ها کانتینر یا صدها کانتینر اجناس گوناگون قاچاق وارد کشور بشود؟ خب، باید برویم برخورد کنیم با اینها؛ ما دولتیم، ما قدرت داریم، ما می‌توانیم؛ به‌طور جدّی با اینها برخورد کنیم.»،

اما این قاچاقچیان که شبکه ای گسترده و پشت پرده هستند، به صورت سازمان یافته در حال جذب جوانان غرب کشور برای استفاده از آنها در موضوع قاچاق کالا هستند.

 قاچاقچیان کالا در فضای مجازی
قدرت نمایی و جولان دادن در فضای مجازی
عده ای از این افراد که پشت پرده نیت آن ها مشخص نیست، اخیرا با ورود به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اقدام به قدرت نمایی و جولان دادن در این عرصه کرده اند، این افراد که خود را مافیای قاچاق کالا در غرب کشور می دانند، با انتشار فیلم های کارناوال های قاچاق، حمل انواع کالای قاچاق (به ویژه لوازم خانگی و مشروب) برای خود شهرتی به دست آورده و تعداد زیادی از افراد را جذب صفحه خود در فضای مجازی کرده اند.

در حال حاضر بیش از ۴۲ هزار نفر عضو بزرگترین شبکه اجتماعی قاچاق کالا هستند و برخی قاچاقچیان کوله برهم اقدام به ارسال فیلم برای این کانال مجازی کرده تا علاوه بر ترویج موضوع قاچاق کالا برای خود اسم و رسمی دست و پا کنند.

اگر ۱۰۰ پست آخر این کانال به دقت مورد رصد و بررسی قرار گیرد به راحتی می توان فهمید که یک شبکه بزرگ قاچاق کالا با سرشبکه های بسیار حرفه ای مشغول گرداندن آن است که با قرار دادن پست های تصویری، مکتوب و فیلم علاوه بر جذب، از این طریق و پوشش اقدام به جابه جایی کالا و معامبه های گران قیمت می کنند. یکی دیگر از اهداف این شبکه مخوف قاچاق زیر پوشش گرفتن قاچاقچیان خرد و کوله بر است تا از این طریق بتوانند کالاهای دلخواه خود را به صورت قاچاق وارد کرده و سود هنگفتی به جیب بزنند.

 قاچاقچیان کالا در فضای مجازی
کارناوال های قاچاقچیان حرف اول فیلم های ارسالی

با ورود به این کانال نخستین موضوعی که  خودنمایی می کند، انتشار تصاویر کارناوال های کالاهای قاچاق است که براساس ادعای منتشر کنندگان به راحتی در جاده ها تاخته و اموال قاچاق را به داخل کشور منتقل می کنند. در یکی از فیلم های مورد ادعا که منتشر شده است، بیش از ۳۰ خودرو به صورت کاروانی در جاده در حال حرکت هستند و صاحب بار قاچاق به راحتی و با خیال آسوده در حال فیلمبرداری از وارد کردن این حجم کالای قاچاق به کشور است.

 قاچاقچیان کالا در فضای مجازی
تبلیغ مشروبات الکلی به بهانه ورود کالای قاچاق

یکی دیگر از موضوعاتی که در این کانال به راحتی تبلیغ می شود، واردات مشروبات الکلی است. در چند فیلم و عکسی که از سوی گردانندگان این کانال منتشر شده است، خودروهای حامل انواع مشروبات الکلی به ویژه مشروبات به اصطلاح شیشه ای به نمایش گذاشته می شود. در چند فیلم خودروهای نیسان که اقدام به بار زدن مشروب کرده اند در جاده، کوهستان و منازل (درحال تخلیه بار) مشاهده می شوند.

قاچاقچیان کالا در فضای مجازی
هر مدلی به اندازه نیسان و پژو  مشروب در محل تحویل می دهیم

پس از چند بار پیام گذاشتن، بالاخره ادمین کانال جواب می دهد. وقتی متوجه می شود به دنبال تعداد زیادی مشروبات الکلی هستیم ما را به یکی از سرشبکه های قاچاق وصل می کند.

برای خرید مشروب با سرشبکه قاچاق مشروبات الکلی تماس می گیریم. مرد قاچاقچی می گوید در همه استان ها نفر دارد و می تواند سفارش را تحویل دهد. او می گوید: قیمت خرید عمده مشروب ۳۰ درصد کمتر از بازار است و مشروب ها به شرط اصل بودن فروخته می شوند.

این مرد که اهل یکی از استان های غربی است و در جنوب کشور زندگی می کند، در مورد نحوه تحویل سفارشات گفت: بستگی به نوع سفارش دارد. ما بار نیسان و پژو ۴۰۵ داریم. در نیسان به خاطر اینکه ریسک دستگیری وجود دارد تا ۵۰۰ بطری حمل می شود که بیشتر ساقی های آن، خواستار این مقدار بار هستند. البته پژو ۴۰۵ نیز داریم که بار ۱۰۰ بطری را درب منزل پلمب شده تحویل می دهد.

 قاچاقچیان کالا در فضای مجازی
نحوه انتقال مشروب ها

این فرد وقتی فیلم های کانال قاچاقچیان را می بیند می گوید بار لندور برای دوست او بوده است و راننده ها با گرفتن روزانه ۱۰۰ هزار تومان دستمزد این بار را از معبرهای غافل مانده مرزی به داخل کشور می آورند.

او می گوید، همیشه نزدیک شهرها سه خودرو تهیه می کنیم که دو تای آن خالی و یکی پر از بار قاچاق است، در نزدیکی پاسگاه ها دو خودرو خالی رد می شوند و در صورت عدم وجود ایست بازرسی خودرو سوم تنها با دستور یک نفر(معتمد) حرکت می کند. اگر راه امن باشد اما معتمد تشخیص دهد امکان لو رفتن بار است راننده ادامه مسیر نمی دهد.

اگزوز منبع دودزا روی خودرو قاچاقچیان

موضوع قابل تاملی که در این شبکه به قاچاقچیان آموزش داده می شود، نصب منبع دودزا برای فرار از دست پلیس است. در چند فیلم کارکرد این اگزوزها به افراد آموزش داده شده است.

جنون سرعت با خودروی پر از بار

تعداد دیگری از اعضای پشت پرده این کانال، فیلم و عکس هایی با صفحه کیلومتر خودرو منتشر کرده اند. صفحه کیلومترهایی که عقربه سرعت به انتها چسبیده و سرعتی بین ۱۷۵ تا ۲۱۰ کیلومتر را نشان می دهد. جنون سرعت که با فرار از دست ماموران گره خورده است. موضوعی که به راحتی هر جوان عشق خودرویی را وسوسه همکاری با آنها و تجربه این سرعت های سرسام آور، می کند.

پشت پرده جولان در فضای مجازی چیست؟

براساس اطلاعات رسیده به خبرنگار میزان، مدیران این کانال تلگرامی سه نفر اهل یکی از استان های کشور هستند. این افراد با راه اندازی این کانال در سایه غفلت دستگاه های مسئول به کار خود ادامه داده و دست به جذب افراد بسیاری می زنند. یکی از اتفاقاتی که در این کانال رخ می دهد، فروش اقلام قاچاق است، به صورتی که فرد اقدام به سفارش کالا به ادمین کانال کرده و به راحتی می تواند کالای خود را در محلی که می خواهد تحویل گرفته و پول ان را پرداخت کند.

به نظر می رسد اهمال و کم توجهی دستگاههای مسئول در سالی که به نام “اقتصاد مقاومتی؛اقدام و عمل” نام گذاری شده است، باعث شده تا قاچاقچیان کالا، عرصه فضای مجازی را محلی امن برای خود ببیند و علاوه بر تبلیغ کالای قاچاق و ترغیب به واردات آن، با بکارگیری چند نیروی پیاده به عنوان ادمین کانال، و افراد نیازمند(کوله بر) در پشت پرده با شبکه ای بسیار گسترده و پیچیده علاوه بر رسیدن به خواست خود که فروش اجناس قاچاق است، به قدرت نمایی پرداخته و به صورت مجازی شبکه  به هم پیوسته قاچاق کالا را تشکیل دهد.

موضوعی که اگر مسوولین به آن توجه می کردند، اینگونه بزرگ نشده و امروز تعداد زیادی جذب این کانال و فعالیت شبکه پشت پرده قاچاق نمی شدند. به نظر می رسد نهادهای نظارتی و برخورد کننده با جرایم باید بدانند که جرایم اینترنتی فقط فیشینگ، کیلاگر و برداشت غیرمجاز از حساب های بانکی نیست و عده ای در سایه غفلت مسئولان فضای مجازی را به جولانگاه خود و ایجاد شبکه پیچیده ارتکاب جرم و زدن ریشه تولید کشور تبدیل کرده اند. در همین حال وزیر ارتباطات بارها از جمله شهریور ماه امسال در حاشیه افتتاح پروژه های سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همزمان با هفته دولت در جمع خبرنگاران از نظارت روی تلگرام خبر داده و گفته بود: “ارتباط خوبی با شرکت تلگرام داریم و با درخواست ما مصادیق مجرمانه تلگرام حذف و کانال های متخلف مسدود می شود.”

به نظر می رسد هرچه ارتباط با مدیران تلگرام مناسب باشد، اما در عمل و در محیط تلگرام اثر محسوسی از نظارت و پیگیری وجود ندارد به شکلی که به غیر از کانال های مستهجن و معاند و … امروزه مافیای قاچاق نیز شبکه های متعدد و سازمان یافته بدون مانع در تلگرام دارد.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *